Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Johan Brinkman, 5 okt 2018 15:30

Van de 43 tips behaalden 23 een positief rendement

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Van de 43 persoonlijke tips van 2018 die onze experts u gaven, behaalden er 23 een positief rendement. 19 daarvan deden het ook beter dan de AEX Total Return na drie kwartalen (+4,0%).

Acht persoonlijke tips van 2018 behaalden een rendement van meer dan 20%. Daarbij twee tips die Martijn van Herpen begin april gaf voor het tweede kwartaal. Het betrof Greene King en Ulta Beauty. Deze tips kwamen halverwege het jaar te vervallen, omdat Van Herpen uit dienst trad en we deze aandelen niet meer intensief volgden. Verder is opvallend dat de acht best renderende tips netjes zijn verspreid over Nederland (Wolters Kluwer en Galapagos), overige Europa (Adidas, Pearson) en de Verenigde Staten (Microsoft en Parker Hannifin).

Tegenover deze toppers stonden zes tips waarmee beleggers meer dan 20% van hun inleg in rook zagen opgaan. Daaronder dit jaar bekende kneuzen  als Pandora en General Electric. In het rechterrijtje van ons rendementenoverzicht vallen verder vooral op de positities in opkomende markten (Despegar,  Comgest Growth Emerging Markets Fund) en grondstoffen (DB Crude Oil Double Short ETN, VanEck Vectors Gold Miners ETF en Wheaton Precious Metals). De grootste verliezer van eigen bodem was Kendrion. Deze positie is ook uitgestopt.

Wijzigingen tips van 2018

Voor de laatste drie maanden van het jaar voeren een paar van de experts van Beleggers Belangen een klein aantal wijzigingen door in  persoonlijke  tips van 2018. Zo vervangt Jaap Barendregt Pandora en First Solar door twee andere aandelen. En sluit Hildo Laman zijn positie in Despegar. Verder is het goed om te weten dat de Amerikaanse ETF’s die we begin dit jaar tipten, ondertussen niet meer voor Nederlandse particuliere beleggers bij Nederlandse brokers verkrijgbaar zijn.

Alle rendementen betreffen koersrendement plus dividend, en dus omgerekend in euro’s. Over drie maanden zullen we de laatste update geven van de persoonlijke tips van 2018 van de redacteuren van Beleggers Belangen. Dan zullen we ook onze tips voor 2019 aan u presenteren.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!