Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 3 okt 2018 10:00

Redactietips Menno van Hoven: Parker Hannifin grote uitblinker

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen

Van de vijf aandelen waarmee ik drie maanden geleden het derde kwartaal begon staan er vier in de plus. De grote uitblinker sinds eind juni is de Amerikaanse industrial Parker Hannifin, die eveneens is opgenomen in de dividendportefeuille. In krap drie maanden tijd steeg de beurskoers met  20,2%.

Ook Roper Technologies (+18,5%), Arkema (+7,2%) en H.B. Fuller (+12,8%) zijn goed voor een positief rendement. Het laatst genoemde aandeel was tot 26 september de best presterende tip, maar zakte na een winstwaarschuwing op de voorlaatste dag van dit kwartaal weer terug. De Duitse smallcap Basler, die al het hele jaar in deze mini-portefeuille zit, viel nog iets verder terug en is met -15,9% de zwakste schakel.

Parker Hannifin (28 september: $187,05)

Industrial Parker Hannifin werd eind juni samen met Arkema als nieuwkomer toegevoegd aan mijn lijstje redactietips. Beide aandelen zitten ook in de dividendportefeuille en dat is natuurlijk niet zonder reden. Drie maanden geleden lag Parker Hannifin nog zwaar onder druk, met een koersdaling van 22% in 2018. Ik noemde het als een van de mooiste dividendportefeuille-aandelen een koopje, met een k/w van slechts 15. Inmiddels zijn we drie maanden verder en is de koers opgelopen van $155,85 naar $187. Daarmee is Parker Hannifin nu mijn best renderende redactietip.

Parker Hannifin

Roper Technologies (28 september: $296,28)

Roper Technologies, het industriële technologiebedrijf dat in mijn verhaal van de week van vorig jaar november werd bestempeld als toekomstig Dividend Aristocrat, kwam het laatste kwartaal per saldo niet van zijn plaats en blijft steken op een rendement van 18,5% (inclusief dividend en valuta), gemeten vanaf eind vorig jaar. Op 17 september werd nog een hoogste koers ooit van $312,6 neergezet, waarna een adviesverlaging van ‘kopen’ naar ‘houden’ door JPMorgan enkele dagen later voor verkoopdruk zorgde. Het aandeel kan aangehouden worden voor de lange termijn.

Arkema (28 september: €108,95)

Arkema, sinds dit jaar in de dividendportefeuille, was samen met Parker Hannifin één van de twee nieuwkomers en doet het in drie maanden tijd niet slecht met +7,2%. Met een geschatte k/w van 12 en sterke groeivooruitzichten de komende jaren blijft het aandeel koopwaardig.

H.B. Fuller (28 september: $52,89)

Lange tijd was H.B. Fuller, de Amerikaanse producent van lijmen en kitten die ik eind maart selecteerde voor mijn redactietips, de grote uitblinker met een plus van ruim 20%. Op 27 september ging het toch nog mis, na een winstwaarschuwing die resulteerde in een koersdaling van ruim 7%. Het spreekt voor zich dat dit dividendportefeuille-aandeel koopwaardig blijft, zeker na de jongste koersdaling.

Basler (28 september: €162,40)

De Duitse producent van industriële camera’s Basler kwakkelt al het hele jaar, waarbij de beurskoers wilde bewegingen maakt. Na een koersdaling van 16% dit jaar profiteert Basler van de lagere beurskoers door eigen aandelen in te kopen. Over de eerste jaarhelft werd een omzetgroei van 6% gerealiseerd en herhaalde het bedrijf zijn outlook. Na tussenjaar 2018 mag de komende jaren weer gerekend worden op een dubbelcijferige omzetgroei voor deze smallcap, die koopwaardig blijft voor de lange termijn.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!