Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 3 okt 2018 09:30

Techreuzen stellen niet teleur met dividend

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen

De dividendportefeuille draait vooralsnog prima in 2018, wat voor een belangrijk deel te danken is aan zwaargewichten als Microsoft. Zoals verwacht verhoogde Microsoft recent fors het dividend.

Ook het dit jaar gekochte Texas Instruments stelde niet teleur qua dividend. Bekijk het overzicht van de laatste weken, met speciale aandacht voor de dividendportefeuille.

American Express

Financieel dienstverlener American Express, bekend van de gelijknamige creditcards, gaat in het vierde kwartaal ruim 11% meer dividend uitkeren aan zijn aandeelhouders. Het kwartaaldividend wordt verhoogd naar $0,39 per aandeel en dat bedrag zal voor het eerst worden uitgekeerd in november. Het nieuwe jaarlijkse dividendbedrag van $1,56 per aandeel levert voor het aandeel American Express een geschat dividendrendement op van ruim 1,4%. Op de beurs deed het aandeel het de laatste jaren uitstekend met een ruime koersverdubbeling sinds begin 2016, wat resulteert in een huidige beurswaarde van $93 mrd.

McDonald’s

Hamburgerketen McDonald’s krikt het dividend met bijna 15% op tot $1,16 per kwartaal. Het is daarmee alweer het 43ste jaar op rij dat Dividend Aristocrat McDonald’s het dividend verhoogt. Het geschatte dividendrendement op jaarbasis bedraagt 2,8% bij een beurskoers van iets meer dan $165. Het aandeel McDonald’s levert dit jaar 5% in en noteert zo’n $15 onder de hoogste koers ooit, die in januari werd aangetikt.

Texas Instruments

In februari kocht ik Texas Instruments voor de dividendportefeuille en het aandeel stelt niet teleur, met een forse dividendverhoging van 24% tot $0,77 per kwartaal. De op de drie na grootste producent van halfgeleiders kondigde tevens aan voor $12 mrd extra aan eigen aandelen in te willen kopen, naast de $7,4 mrd die per eind juni nog openstond van het vorige buybackprogramma. Beleggers reageerden enthousiast met een plus van 2% tot iets meer dan $110. Het aandeel Texas Instruments wint dit jaar 5% en biedt momenteel een geschat dividendrendement van 2,8%.

Microsoft

Ook dividendportefeuilleuitblinker Microsoft verhoogde zoals verwacht opnieuw het dividend. Wel gebeurde dat met +9,5% tot $0,46 per kwartaal iets minder uitbundig dan ik had verwacht. Het is alweer het zestiende opeenvolgende jaar dat Microsoft het dividend verhoogt. Op de beurs blijft het aandeel uitstekend presteren met in 2018 inmiddels een koerswinst van 34%. In september werd een voorlopig nieuwe hoogste koers ooit neergezet op iets meer dan $115. Daarmee komt de beurswaarde uit op liefst $879 mrd en biedt het nieuwe dividend op jaarbasis een geschat rendement van 1,6%.

Realty Income

Het derde dividendportefeuilleaandeel dat in september zijn uitkering verhoogde was vastgoedonderneming Realty Income. De ‘Monthly Dividend Company’ voert opnieuw een kleine verhoging door, te weten 0,2%. De maandelijkse dividenduitkering komt uit op $0,2205 per aandeel. Realty Income werd in 2018 in twee stappen aangekocht voor de dividendportefeuille, na een forse koersdaling in de voorliggende periode. Na een sterke opmars tikte Realty in augustus een voorlopig hoogste jaarkoers van $59,24 aan. Op jaarbasis geeft dat bij de huidige beurskoers van $56,13 een rendement van 4,7%.

Verizon Communications

Telecom- en entertainmentgigant Verizon Communications (beurswaarde $221 mrd) verhoogt het dividend met iets meer dan 2% tot $0,6025 per aandeel. Het is daarmee het twaalfde jaar op rij dat Verizon een hoger dividend uitkeert. Verizon is als aanbieder van mobiele telefonie ook eigenaar van verschillende mediabedrijven en websites zoals AOL, The Huffington Post en Yahoo Finance. Het aandeel biedt een dividendrendement van 4,5% bij een beurskoers van $53,50. In 2018 komt Verizon nauwelijks van zijn plaats met een klein plusje van 1,2%.

U.S. Bancorp

Bankgigant U.S. Bancorp betaalt in oktober een kwartaaldividend van $ 0,37 per aandeel. Dat is 23% meer dan de vorige keer. U.S. Bancorp heeft een beurswaarde van $88 mrd en mag zich erop voor laten staan dat Warren Buffett middels Berkshire Hathaway zijn één na grootste aandeelhouder is. Het geschatte dividendrendement voor U.S. Bancorp bedraagt 2,7%. Ook dit aandeel doet dit jaar op de beurs niet al te veel, met een plusje van 1,6%.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!