Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 2 okt 2018 14:30

Tip dividend: Nieuwe kans met snelle groeier

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen

Een aantal dividendportefeuille aandelen werd recent hard geraakt door de forse blootstelling aan China en opkomende markten in bredere zin. Eén van die aandelen werd eerder dit jaar opgenomen en is na de jongste terugval erg interessant voor de langetermijnbelegger.

Twee aandelen in de dividendportefeuille werden de laatste weken hard geraakt door de voortdurende handelsoorlog tussen de VS en China en de zwakte van wisselkoersen in opkomende markten in het algemeen. In de Dividend Special van 13 juli tipte ik al het Franse SEB (Moulinex, Tefal etc.) na een sterke koersdaling. Die was voor een belangrijk deel het gevolg van de sterke blootstelling aan China, goed voor bijna een kwart van de omzet in 2017. Ook de Amerikaanse producent van boilers en warmtepompen A.O. Smith ligt recent zwaar onder druk, met een beurskoers die op het moment van schrijven (26 september) een nieuw dieptepunt aantikt op minder dan $55.

 

China

A.O. Smith, dat in 2018 werd gekocht voor de dividendportefeuille, en in november 2017 reeds werd besproken in het omslagverhaal over ‘acht toekomstige Dividend Aristocrats’, behaalt ruim een derde van zijn omzet in China, waar het bedrijf een sterke positie heeft op de residentiële markt. Naast boilers en warmtepompen levert A.O. Smith ook luchtzuiveringssystemen voor Chinese consumenten. Verschillende analisten waarschuwen voor een groeivertraging in China. Broker SunTrust ziet de Chinese groei dit jaar terugvallen tot 5% tegen 14% over de laatste jaren en verwacht ook in 2019 geen terugkeer naar een dubbelcijferige groei. Als boosdoener wordt een afvlakkende groei voor de huizenmarkt in China genoemd. Saillant detail is dat SunTrust wel het koopadvies handhaaft met een koersdoel van $70. Geen enkele analist adviseert ‘verkopen’.

Verwachting

De laatste kwartaalcijfers eind juli waren bovendien beter dan verwacht, met een wpa van $0,66 (consensus $0,62) en een omzetgroei van$833,3 mln ($808,5 mln taxatie). Destijds gaf A.O. Smith nog aan voor 2018 een omzetgroei van 9,5 tot 10% te verwachten voor 2018, wat inclusief het negatieve wisselkoerseffect uit China was. De sterke blootstelling aan opkomende markten drukt momenteel de koers maar is op lange termijn essentieel voor de groei van het schuldvrije A.O. Smith. Voor wie nog geen positie heeft levert de jongste koersdaling een buitenkansje op.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!