Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Tips Menno van Hoven, 29 jun 2018 10:45

Tip en nieuwe aankoop dividendportefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

De vooruitzichten voor dit Franse kwaliteitsaandeel blijven zeer goed. De recente koersdaling biedt kansen. Deze week werd ook een positie genomen voor de dividendportefeuille.

Het Franse speciaalchemiebedrijf Arkema werd in 2006 afgesplitst van oliemajor Total, en werd bij de eerste notering gewaardeerd op €1,7 mrd euro. Inmiddels is de beurswaarde van het bedrijf met bijna €8 mrd ruim vier keer zo groot, voor een belangrijk deel dankzij een serie acquisities de afgelopen jaren. Zo werd in 2016 nog de Nederlandse kit- en lijmenproducent Den Braven voor €485 mln overgenomen door Arkema-dochter Bostik, een van de grootste producenten van industriële kleefstoffen wereldwijd.

Tour de France

Vorig jaar schreef ik in het Dividend E-magazine al kort over Arkema in een artikel over de Tour de France, waar Bostik ook dit jaar als sponsor de zelfklevende rugnummers verzorgt. Sinds de spin-off is er veel veranderd bij Arkema, dat destijds maar liefst 58% van zijn omzet in Europa realiseerde. Inmiddels is dat nog 38% en zijn de VS en Azië goed voor een derde. Met name opkomende markten stuwen de groei van Arkema, dat voor 2020 op een omzet rekent van €10 mrd, ofwel 20% meer dan in 2017.

ARKEMA (ISIN: FR0010313833)
Koers€ 98,90
BeursParijs
Hoogste koers 12 mnd€ 112,90
Laagste koers 12 mnd€ 89,72
Beurswaarde€7,8 mrd
K/w 2018 (t)11,8
Dividendrendement2,30%

Nadruk op nog meer speciaalchemie

De nadruk komt daarbij  steeds meer te liggen op speciaalchemie, dat binnen vijf jaar goed moet zijn voor 80% van de totale omzet. Voor Bostik (lijmen) verwacht Arkema tegen 2023 een omzetverdubbeling tot €3 mrd. Met een aandeel van slechts 4% in de zeer gefragmenteerde lijmmarkt (adhesives) liggen er veel kansen voor Arkema, dat gezien de gunstige schuldratio minimaal €1 mrd beschikbaar heeft voor acquisities.

Het aandeel Arkema viel na een hoogste koers ooit van €112,90 begin april terug naar het huidige niveau van minder dan €100, waardoor een mooi nieuw instapmoment is ontstaan. Met een k/w van minder dan 12, een ijzersterke balans en groeiend dividend (+12% dit jaar) past Arkema, dat bovendien een overnamekandidaat is,  prima in de dividendportefeuille.

De auteur heeft een positie in Arkema

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!