Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 2 okt 2018 11:48

Deze aandelen kunt u gerust opnemen in uw portefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

Op basis van technische analyse hebben wij de afgelopen tijd voor een reeks internationale aandelen kooptips gegeven. Ter kennismaking stellen wij er drie open voor niet-abonnees. Het zijn twee Amerikaanse aandelen en een Frans aandeel. 

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: 24 aanraders over de grens.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: DEZE AANDELEN KUNT U GERUST OPNEMEN IN UW PORTEFEUILLE

Koers Bank of America bijna verdubbeld (28 september 2018)

Bank of America staat al ruim twee jaar op onze kooplijst. We gaven ons koopadvies af na de dubbele bodemformatie in augustus 2016. Sindsdien is de koers bijna verdubbeld. De opwaartse trend is nog steeds actief, alhoewel dit gepaard gaat met lange perioden van een min of meer zijwaarts koersverloop. Zo werd er van december 2016 tot en met september 2017 niets verdiend. De afgelopen negen maanden idem. Het rendement van bijna 100% op dit advies werd dan ook in korte perioden geboekt. Dus dat er de laatste maanden weinig extra is verdiend, maakt ons nog niet ongerust. Bank of America is een aandeel waarbij we niet worden beloond voor het juist timen van de markt, maar voor de tijd dat we in de markt zitten. De diverse trendindicatoren staan er nog positief bij, dus we wachten rustig af wat er verder zal gebeuren.

Succesvolle pullback bij Hewlett-Packard (7 september 2018)

Hewlett-Packard Enterprise heeft recent een succesvolle pullback laten zien, wat een herhaling van ons koopadvies uit oktober 2017 rechtvaardigt. Een pullback is een klassieke technische koersbeweging. We zien ze vaak na een doorbraak door een belangrijke trendlijn. Na een opwaartse doorbraak door een weerstandslijn zien we de koers eerst iets stijgen, maar daarna weer terugzakken tot op de eerder doorbroken lijn. Daarna wordt de stijging weer opgepakt. In geval van een doorbraak door een steunlijn daalt de koers iets, waarna er een herstel komt tot aan de eerder doorbroken steunlijn die dan als weerstand fungeert. Het was in het geval van Hewlett Packard geen perfecte pullback: de koers zakte even onder de eerder doorbroken trendlijn (en de MACD door de nullijn). Gelukkig hebben we toen niet meteen weer de kooppositie teruggedraaid.

Haperingen bij Total (14 september 2018)

De stijgende trend bij Total hapert iets, maar er is vooralsnog weinig reden om het koopadvies in te trekken. Total staat nog niet zo lang op ‘kopen’. We hebben het aandeel in april op de kooplijst gezet, toen de horizontale weerstand op €49 werd geslecht. De koers brak toen uit een grote oplopende driehoek. Dat is een neutraal koerspatroon met een positieve ondertoon. Positief, omdat de belangrijkste bodems steeds hoger liggen. Dat betekent dat bij dalingen beleggers niet wachten tot de vorige bodem in zicht komt. Meestal doorbreekt de koers daarom de bovenkant van dergelijke driehoeken. Zo verliep het ook bij Total. Na een aanvankelijke mooie stijging lijken de krachten van de ‘bulls’ echter wat weg te ebben.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Dit waren de voorlaatste afleveringen van de ‘gratis kooptips’:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.