Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 25 sep 2018 09:15

Drie gedegen kooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Elke vier weken plaatsen we op onze website het overzicht van Nederlandse kooptips op basis van technische analyse. Ter kennismaking stellen we steeds enkele kooptips open voor niet-abonnees. Deze keer drie ‘oudgedienden’ die zich inmiddels wel als kooptip hebben bewezen.

Deze fondsen komen voor op een van de lange lijsten met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Vlag en wimpel

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van Nederlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Met vlag en wimpel geslaagd voor de technische analyse.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: DRIE GEDEGEN KOOPTIPS

AMG: rendement van meer dan 390% (24 augustus)
Het koopadvies van AMG dateert al van september 2015. Sindsdien staat het aandeel op een rendement van ruim 390%. Begin dit jaar was er voor het eerst sinds eind 2016 een dip in het koersverloop. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde werd getest maar wist uiteindelijk voldoende steun te bieden. De top van begin dit jaar is inmiddels ook alweer opwaarts doorbroken. Het enige minpuntje is dat het opwaarts momentum de laatste maanden terugloopt. Maar ook dit is niet uniek in de koersgeschiedenis van de afgelopen jaren. Ook in 2017 was er een periode van enkele maanden waarin er per saldo niet veel gebeurde. Het enige wat maatgevend is voor ons advies is de koers van AMG ten opzichte van de stijgende steunlijn en het min of meer identieke 40-weeks gemiddelde.
Momenteel wordt dat getest. De komende weken wordt duidelijk of de trend op z’n laatste benen loopt of dat we een nieuwe impuls kunnen verwachten.

ASML, dé shortkandidaat? (7 september)
Barron’s betitelde ASML laatst als dé shortkandidaat van de eeuw. Maar de stijgende trend die de vorm heeft gekregen van een oplopend trendkanaal, is nog altijd intact. Er is daarom geen reden om af te zien van ons koopadvies. Dat dateert van juli 2016 en heeft inmiddels een winst van meer dan 90% opgeleverd. Voortzetting van de trend is waarschijnlijker dan omdraaiing ervan, zo luidt een van de uitgangspunten in de technische analyse. Er is bij ASML wel al lange tijd een negatieve divergentie tussen de koers en de MACD-indicator te zien: de koers maakt hogere toppen, terwijl de toppen van de MACD op gelijke hoogte liggen (negatieve divergentie van de tweede orde). Normaal voorspelt dit niet veel goeds, maar verkopen doen we alleen als er een bevestiging komt in de vorm van een doorbraak door een belangrijk steunniveau. Bij ASML zou dat de onderkant van het stijgend trendkanaal kunnen zijn.

Heijmans al ruim een jaar op ‘kopen’ (31 augustus)
We beloonden Heijmans augustus vorig jaar met een koopadvies. Dat koopadvies brengen we nu opnieuw onder de aandacht. Het aandeel zit namelijk nog altijd in een stijgend trendkanaal en vond recent steun aan de onderkant van dit kanaal. Daar loopt nu ook het stijgende 40-weeks voortschrijdend gemiddelde, waardoor sprake is van dubbele steun. De onderkant van het kanaal vormt overigens een betere steunzone dan de bovenkant. De koers heeft enkele keren geprobeerd aan de bovenkant van het kanaal uit te breken. Dergelijke doorbraken duiden normaal gesproken op versnellingen van de stijging. Maar zover kwam het niet. Het is ook positief dat de MACD-indicator al tijden boven de nullijn staat en gelijktijdig met de koers hogere bodems laat zien.

Onze vorige ‘gratis’ tips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.