Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 14 sep 10:00

Ex-dividendoverzicht september

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden

Traditiegetrouw is het in het najaar wat rustiger qua dividenduitkeringen in Europa, met slechts een handjevol Nederlandse aandelen dat de komende weken nog ex-dividend noteert. We maken een overzicht voor het restant van september.

Eerder deze maand waren het al ASR Nederland, KAS Bank en Lucas Bols die ex-dividend noteerden. Al deze aandelen keren twee keer per jaar dividend uit. Een klein aantal Nederlandse aandelen gaat de komende weken nog ex-dividend, waaronder Randstad en Sligro.

Randstad betaalt een speciaal dividend van €0,69 per aandeel met als ex-dividenddatum 24 september. Eerder dit jaar betaalde Randstad al een ‘gewoon’ jaarlijks dividend van €2,07. Het extra dividend geeft een rendement van ongeveer 1,3% bij de huidige koers.

Ook Sligro Food Group zal later deze maand nog ex-dividend gaan, voor een interimdividend van €0,55 per aandeel. Dat is 10% meer dan een jaar geleden. Aandeelhouders Sligro werrden dit jaar toch al verwend met drie uitkeringen, nadat in juli een speciaal dividend van €7,57 per aandeel werd betaald.

Voor de dividendportefeuille is het business as usual, met ook in september weer een groot aantal aandelen dat ex-dividend noteert. Onder meer PepisiCo en Becton Dickinson gingen reeds ex-dividend en zullen later deze maand nog worden gevolgd door onder meer Ecolab, PepsiCo en Medtronic.

In de dividendspecial van deze week (in zowel de papieren als digitale editie van Beleggers Belangen) treft u een overzicht van de volledige dividendportefeuille, inclusief het volledige ex-dividendoverzicht van alle aandelen. Ook het bovenstaande ex-dividend overzicht is afkomstig uit de special van deze week.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!