Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 10 sep 2018 10:59

Meer dividend voor Nederlandse verzekeraars

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden

Veel financials van eigen bodem lieten de afgelopen weken van zich horen op dividendgebied, waaronder hoofdfondsen ASR Nederland, NN Group en Aegon. KAS Bank verlaagde voor het eerst in jaren het dividend. In de Verenigde Staten wist Altria te verrassen met een tweede dividendverhoging in 2018.

ASR Nederland

Verzekeraar ASR Nederland ging op 7 september ex-dividend voor een interim dividend van €0,65 per aandeel. Eerder dit jaar kondigde ASR al aan over te stappen van een jaarlijkse naar een halfjaarlijkse uitkering. Het interim dividend is gelijk aan 40% van het totale dividend over 2017. Het geschatte dividendrendement op jaarbasis voor ASR Nederland is 3,5%.

NN Group

Ook verzekeraar NN Group is inmiddels ex-dividend gegaan voor een interim dividend van €0,66 per aandeel. Dat is een verhoging van 4 cent ten opzichte van 2017. Op 20 augustus ging NN ex-dividend en het geschatte dividendrendement is net als dat van ASR 3,5%.

Eurocommercial Properties

Het in winkelcentra gespecialiseerde vastgoedaandeel Eurocommercial Properties betaalt dit jaar ruim 2% meer dividend. Eurocommercial keert €2,15 per aandeel uit met als ex-dividend datum 8 november. Het aandeel leverde bijna 8% in na de jongste kwartaalcijfers en biedt mede hierdoor een hoog dividendrendement van 6,5%, bij een beurskoers van iets meer dan €33.

KAS Bank

Het geplaagde KAS Bank, dat maandag 17% inlevert na de jongste kwartaalcijfers, verlaagt ook voor het eerst in jaren het dividend. Het interim dividend bedraagt dit jaar €0,21 per aandeel, tegen €0,33 in de voorliggende jaren. Beleggers die het aandeel aanhielden voor het hoge dividend komen dan ook van een koude kermis thuis. De koers daalt fors en toch is het dividendrendement nog lager dan voor de koersdaling, als we er vanuit gaan dat het slotdividend ook met 36% wordt verlaagd. De ex-dividend datum voor het verlaagde interim dividend is 7 september.

Aegon

Verzekeraar Aegon noteerde op 24 augustus ex-dividend voor een interim dividend van €0,14 per aandeel. Dat is gelijk aan het slotdividend dat het AEX-fonds eerder dit jaar betaalde en levert een geschat dividendrendement van 5,3% op. De betaalbaarstelling van het dividend volgt op 21 september.

Altria

Tabaksproducent Altria, dat nog altijd het belangrijkste deel van zijn omzet realiseert met de verkoop van met name Marlboro-sigaretten in de Verenigde Staten, verraste beleggers met een tweede dividendverhoging dit jaar. Het kwartaaldividend wordt met ruim 14% verhoogd tot 80 cent per aandeel. Altria, eerder opgenomen in de dividendportefeuille, verhoogde het dividend in de laatste 49 jaar liefst 53 keer. Op de beurs blijft Altria het in lijn met sectorgenoten zeer slecht doen. Het aandeel verliest in 2018 bijna 18% en biedt daardoor nu een dividendrendement van 5,5%.

BHP Billiton

De mijnbouwgigant betaalt in september een extra dividend van $0,17 per aandeel naast een slotdividend van $0,46. De ex-dividend datum was 6 september, aandeelhouders ontvangen beide dividenden op 25 september. Het aandeel BHP plust dit jaar 7,3% op 1627 pence, het rendement is 5,4%.

Dover Corp.

Dividend Aristocrat Dover verhoogt het dividend met 2% tot 48 cent per kwartaal. Het is het 63e jaar op rij dat de producent van onder meer koelsystemen voor supermarkten het dividend verhoogt. Het aandeel stijgt dit jaar 5% en biedt een dividendrendement van 2,2%.

KBC Groep

De Belgische bankverzekaar KBC zal net als vorig jaar een interim dividend van 1 euro per aandeel uitkeren. De ex-dividend datum is 14 november. Bij een beurskoers van ruim €61 is het geschatte bruto dividendrendement op jaarbasis 4,9%. Het aandeel KBC, dat veel activiteiten in Oost-Europa heeft, levert in 2018 bijna 14% in en noteert rond de laagste jaarkoers.

Novo Nordisk

De Deense diabetesgrootmacht Novo Nordisk (beurswaarde $93 mrd) betaalde in augustus een interim dividend van DKK 3 per aandeel, onveranderd ten opzichte van 2017. Het geschatte dividendrendement op jaarbasis is 2,5%. Voormalig hoogvlieger Novo Nordisk kent de laatste jaren een grillig koersverloop. Dit jaar levert het aandeel 6% in.

Telenet

De Belgische aanbieder van digitale televisie en internetdiensten Telenet Holding keert een buitengewoon dividend van €3,20 per aandeel uit. Bij een koers van €47 levert dat een rendement van bijna 7% op. De ex-dividend datum is 1 oktober 2018. Telenet betaalt geen regulier dividend.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!