Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Peter Schutte, 12 sep 13:15

Wat is uw mening over de overname van detacheerder HeadFirst Source Group?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De overname van HeadFirst Source Group is zo goed als rond. Investeerder Beryllium heeft inmiddels 95% van de stukken in handen.

Berylium is een Nederlands bedrijf dat wordt ondersteund door de Zwitserse financiële dienstverlener Ruvercap Group. Value8 bezat 56% van de aandelen HeadFirst Source Group en heeft dit pakket aan Beryllium aangeboden. De investeerder biedt €2,50 in contanten en €0,50 in de vorm van een vendor loan.

Bod onder beurskoers

Het totaalbedrag van €3,00 per aandeel van de detacheerder ligt opvallend genoeg onder de laatste slotkoers van voor de bieding: €3,20. Het is niet gebruikelijk dat een bedrijf van de beurs wordt gehaald onder de beurswaarde.

Voor Beryllium lijkt de overname een goede zet. HeadFirst Source Group is bezig een goede marktpositie op te bouwen en is ook al aardig winstgevend. De investeerder wil verdere groei bij de detacheerder realiseren via overnames.

HeadFirst steunt de deal en ziet groei buiten de beurs om ook wel zitten. Value8 kan nu een mooie boekwinst laten zien van €4,4 mln en krijgt de nodige cash in handen. Een duidelijk voorbeeld van de onmacht van de kleine aandeelhouder.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!