Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
image description
Opinie Jaap Barendregt, 11 jul 13:30

Waarom moet ik in het buitenland dividendbelasting betalen over een aandeel uit de Nederlandse AEX-index?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden

Wij hebben onlangs geïnvesteerd in aandelen Unibail Rodamco. Maar tot onze grote verbazing werd van de dividenduitkering ook 30 % belasting door Frankrijk afgeroomd. Klopt dit wel? En waarom moet ik dit betalen?

Wij hebben onlangs geïnvesteerd in aandelen Unibail-Rodamco. Dit aandeel is gewoon in de AEX genoteerd en voor een deel afkomstig van de Robeco groep. Dit is toch een deels Nederlands aandeel. Bij Unilever aandelen of Shell aandelen, waarvan de hoofdkantoren ook in verschillende landen gevestigd zijn, gebeurt dit niet. Als dit toch klopt, kunt u ons dan misschien een lijstje verschaffen van welke aan de Amsterdamse beurs (AEX, AMX, AScx en lokaal) genoteerde aandelen we dit nog meer kunnen verwachten?

Antwoord van Jaap Barendregt:

Er zijn nogal wat op Euronext Amsterdam genoteerde aandelen die het hoofdkantoor buiten Nederland hebben. Dat zijn: Curetis, Galapagops, ProBiodrug, B&S Group, WDP, Yatra, Air France-KLM en Thunderbird Resorts. Dat zijn de bedrijven die geen dividend uitkeren.

Verder zijn er: Headfirst Source Group, Fagron, WDP, Coca-Cola European Partners, Aperam, Arcelor Mittal, RELX, HAL, Klépierre en Unibail-Rodamco. Dat zijn bedrijven die wél dividend uitkeren en waarbij dus opgelet moet worden wat betreft de behandeling van het dividend. Het VK heeft geen dividendbelasting, dus dat geldt ook voor het dividend van Coca-Cola European Partners en RELX. HAL en Headfirst zitten op Curacao. Ook daar wordt geen dividendbelasting geheven.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!