Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 10 sep 2018 10:46

Column dividend: Kwestie van tijd voor Microsoft

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Recent was er veel aandacht voor Apple en ook Amazon, de twee Amerikaanse techreuzen die de magische grens van 1 biljoen aan beurswaarde passeerden. Daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven, want met name Alphabet/Google ($830 mrd) en Microsoft ($832 mrd) naderen ook in rap tempo de magische grens van $1000 mrd.

De iPhone-maker doet dat (opnieuw) sinds eind 2012, maar beschikt allerminst over een smetteloos blazoen. Het toenmalige Apple Computer staakte de uitkering in 1996. Microsoft stelde nog nooit teleur: In 2003 begon het bedrijf met een dividend van 8 cent per kwartaal. In 2011, bij de start van de dividendportefeuille, was dat al gegroeid tot 16 cent om sindsdien ruimschoots te verdubbelen tot de huidige 42 cent per kwartaal.

Daarmee stopt het niet. Binnen enkele dagen verwacht ik (na ‘slechts’ +7,7% vorig jaar) opnieuw een dubbelcijferige verhoging tot minimaal $0,47 per kwartaal, in lijn met de sterke winst- en omzetgroei. Een blik op de snel groeiende (vrije) kasstroom, geeft veel vertrouwen dat er ruimte is voor een nog veel hoger dividend de komende jaren. Die $1000 mrd is dan ook een kwestie van tijd. Als zeer waarschijnlijke toekomstige Dividend Aristocrat (in 2028?) is Microsoft ieder geval qua dividend niet meer te achterhalen door de andere techreuzen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!