Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 7 sep 2018 09:58

Verkoopadvies Beter Bed rendeert goed, plus meer gratis tips

0 0 Leestijd ongeveer

Shortgaan is nog niet zo makkelijk, maar het verkoopadvies voor Beter Bed pakt in ieder geval wel goed uit: een winst van ruim 60%. Naast Beter Bed stellen wij ook twee andere verkoopadviezen open voor niet-abonnees. Deze adviezen zijn tot stand gekomen via technische analyse.

Deze fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Twaalf maanden

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij onze verkooplijst van Nederlandse fondsen in de categorie technische analyse: 19 aandelen om uit uw portefeuille te halen of houden.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: VERKOOPADVIES BETER BED RENDEERT GOED

Shortpositie Beter Bed: winst van 63% (7 september 2018)
Het komt niet vaak voor dat shortposities een groot succes zijn. Maar voor Beter Bed geldt dit wel. Het verkoopadvies – dat bij ons altijd moet worden geïnterpreteerd als een shortadvies – dateert van november 2017. Het staat inmiddels op een winst van bijna 63%. Shortgaan is niet zo gemakkelijk. Er stappen tijdens de daling vaak koopjesjagers in die beleggers die short zijn gegaan in een ‘squeeze’ brengen. De verliezen op de shortposities lopen dan op, waarna sommige shorts moeten worden terugkocht. Dat drijft de koers tijdelijk weer verder op, enzovoort. Maar bij Beter Bed zien we opvallend genoeg weinig echte oplevingen. Zelfs de koopjesjagers durven zich dus niet aan het aandeel te branden. De koers is inmiddels zover gedaald dat er ook geen goede steunniveaus meer te vinden zijn. Het koersdoel voor Beter Bed staat nu op €5.

Adviesverlaging voor Vastned na dubbele top (31 augustus 2018)
We hebben Vastned recent nog op ‘houden’ gezet, toen de koers uit het stijgend trendkanaal was gezakt. Na de voltooiing van een dubbele top geldt nu een verkoopadvies. Het is goed dat we Vastned enkele weken geleden al van de kooplijst hadden gehaald. In het voorjaar wist het aandeel namelijk al geen hogere top neer te zetten. Het herstel stokte toen rond de €42,50. Tijdens de vorming van de tweede top rond dit niveau maakt de MACD-indicator een duidelijk lagere top. Dat betekent dat er sprake is van een negatieve divergentie. Zulke divergenties zijn nooit een verkoopsignaal op zich. Andere chart-technische ontwikkelingen moeten een bevestiging geven. En die is recent gekomen. De neerwaartse doorbraak door de horizontale trendlijn op €38 betekent de voltooiing van een dubbele top. Het koersdoel kan, door het omklappen van de topformatie, bepaald worden op €33,50.

Ook Wessanen in advies verlaagd (31 augustus 2018)
Wessanen kreeg net als Vastned enkele weken geleden een adviesverlaging naar ‘houden’. De koers was eerst door de onderkant van het stijgend trendkanaal gezakt en daarna ook nog eens door de horizontale steun op €15,50. Nu een nieuwe steun is gesneuveld, namelijk die van de bodem van begin 2017, moeten we het aandeel verder afwaarderen naar ‘verkopen’. In mei dit jaar wist Wessanen nog een hogere top neer te zetten en herhaalden we zelfs ons koopadvies van dat moment. Maar het plaatje draaide compleet om. Het is opvallend dat de koers na de aanvankelijke daling nog niet is opgeveerd en nergens steun heeft kunnen vinden. Koopjesjagers zijn nog niet ingestapt, hoewel de koers – getuige de erg lage stand van de MACD – zwaar ‘oversold’ staat.

Onze voorgaande ‘gratis’ tips voor niet-abonnees: