Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 6 sep 2018 09:42

19 aandelen om uit uw portefeuille te halen of houden

0 0 Leestijd ongeveer

Een twintigtal Nederlandse aandelen hebben wij de afgelopen drie maanden een verkoopadvies gegeven. Daaronder enkele nieuwkomers vergeleken met het overzicht van vier weken geleden. Vastned en Wessanen staan nu ook op de verkooplijst.

Eén keer in de maand plaatst Beleggers Belangen twee verkooplijsten op internet die tot stand zijn gekomen via technische analyse: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen. We geven de tips met een beleggingshorizon van twaalf maanden als uitgangspunt.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze technische verkooptips van internationale aandelen. Hier vindt u ons laatste overzicht met technische verkoopadviezen: Vijftien brekebeentjes, technisch gesproken dan.

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Expliciete adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) melden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan de fondsen hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Aalberts
Aalberts verlaat veilige range (8 augustus 2018)
Aalberts is recent door de onderkant van een zijwaartse bandbreedte gezakt. Dit rechtvaardigt een advieswijziging van ‘houden’ naar ‘verkopen’. Wij kwamen enkele maanden geleden met een houdadvies voor Aalberts, toen de koers uit het opwaarts trendkanaal was gevallen. Daarna wist het aandeel niet meer boven de weerstand van de toppen op €45 te komen.
ABN Amro
ABN Amro verder gedegradeerd (29 juni 2018)
Het advies voor ABN Amro wordt in rap tempo verlaagd. Nog maar een paar weken geleden ging het aandeel van ‘kopen’ naar ‘houden’, en het is nu tijd voor een verkoopadvies. Het beeld is verder verslechterd doordat de koers door de steun van de vorige bodem is gezakt.
Aperam
Aperam nog altijd in dalende trend (31 augustus 2018)
Aperam heeft sinds april dit jaar een verkoopadvies. De horizontale steun op €40 bleek toen niet stevig genoeg te zijn. Ondanks een licht herstel herhalen we het verkoopadvies. Het aandeel zit namelijk nog altijd in een dalend trendkanaal.
ASMI
ASMI van het ene naar het andere uiterste (13 juli 2018)
Nog maar een paar weken geleden hebben we het advies voor ASMI verlaagd naar ‘houden’. Nu er een toppatroon is voltooid volgt een verdere degradatie naar ‘verkopen’. Het technische plaatje is in een paar maanden van heel positief naar negatief gedraaid.
Besi
Besi nog lang niet van verkooplijst af (24 augustus 2018)
We hebben Besi afgelopen juni een ­verkoopadvies gegeven. Het koersverloop van dit aandeel laat twee dingen zien. Ten eerste dat er volop kan worden geprofiteerd van een stabiele opwaartse trend. Ten tweede dat er aan iedere trend een eind komt. Dat is dan ook direct het enige positieve aspect dat er aan de huidige daling van Besi te ontdekken valt.
Beter Bed
Shortpositie Beter Bed: winst van 63% (7 september 2018)
Het komt niet vaak voor dat shortposities een groot succes zijn. Maar voor Beter Bed geldt dit wel. Het verkoopadvies – dat bij ons altijd moet worden geïnterpreteerd als een shortadvies – dateert van november 2017. Het staat inmiddels op een winst van bijna 63%.
Brunel
Brunel: het kan verkeren (27 juli 2018)
Dat het technische beeld snel kan veranderen bewijst Brunel. Het aandeel kreeg nog niet zo lang geleden een houdadvies, en we verlagen ons advies nu verder naar ‘verkopen’. Aanleiding is de doorbraak door de onderkant van de zijwaartse bandbreedte. Vorig jaar herfst zag het er allemaal veel rooskleuriger uit.
ING
Verkoopadvies ING gehandhaafd ondanks correctie (8 augustus 2018)
ING zit in een dalende trend, maar laat daarin een kleine opwaartse correctie zien. We laten het aandeel niettemin op ‘verkopen’ staan. Wij verlaagden het advies eind maart, toen de koers door de horizontale steunlijn op €14,50 was gezakt.
Kardan
Kardan ziet essentiële steun sneuvelen (31 augustus 2018)
Kardan is door zijn belangrijke steun op €0,11 gezakt, wat een verkoopsignaal rechtvaardigt. We hebben Kardan een tijdlang het voordeel van de twijfel gegeven, in die zin dat het aandeel niet op ‘verkopen’ werd gezet. De koers heeft gedurende een jaar in een grote dalende driehoek gezeten.
Kendrion
Beeld Kendrion snel verslechterd (31 augustus 2018)
Het houdadvies voor Kendrion is nog niet droog of we verlagen het advies verder naar ‘verkopen’. Aanleiding voor het houdadvies was de neerwaartse doorbraak door de stijgende steunlijn, plus de vorming van een zijwaartse bandbreedte. Nu de koers door de onderkant van de zijwaartse range is gezakt, geldt een verkoopadvies. In 2017 behoorde Kendrion nog tot onze favorieten.
KPN
Het is bar en boos bij KPN (13 juni 2018)
KPN heeft halverwege februari een verkoopadvies gekregen toen de koers door de horizontale steun op €2,52 zakte. Na een kort herstel is de koers weer aan het dalen. KPN is een van de slechtst presterende AEX-aandelen.
Lucas Bols
Nieuw advies en koersdoel voor Lucas Bols (3 augustus 2018)
Lucas Bols is door de belangrijke horizontale steun iets boven de €17 gezakt. Reden om het advies te verlagen naar ‘verkopen’. Het koersdoel is nu de onderkant van het dalend trendkanaal, rond de €15,50.
SBM Offshore
SBM Offshore met stapjes achteruit (13 juli 2018)
SBM Offshore is door de onderkant van de zijwaartse bandbreedte gezakt. We kunnen hier alleen maar op reageren met een advieswijziging naar ‘verkopen’. Lange tijd zat SBM Offshore in een zijwaartse bandbreedte, met weerstand op €16 en steun rond €13. Het technische plaatje is de laatste maanden langzaam verslechterd.
Signify
Daling Signify volgens het boekje (17 augustus 2018)
Het technische beeld van Signify, het voormalige Philips Lighting, is verder verslechterd. Recent is de koersontwikkeling min of meer zoals conform de handboeken van de technische analyse mag worden verwacht. Eerst werd het steunniveau onder €25 neerwaarts doorbroken, toen de daling nog haar volle kracht bezat. Dit resulteerde in een verdere daling tot het steunniveau iets boven €20.
Stern
Nog geen lichtpuntjes bij Stern (15 juni 2018o)
Stern bevindt zich nog altijd in een dalend trendkanaal. Dat betekent dat ‘verkopen’ het devies blijft. Stern behoort tot de slechtst presterende aandelen van Euronext.
Van Lanschot Kempen
Beeld Van Lanschot Kempen verder verslechterd (3 augustus 2018)
Nadat we enkele weken geleden een houdadvies hadden gegeven, is het technische beeld van Van Lanschot Kempen verder verslechterd. Het aandeel wordt op ‘verkopen’ gezet. Nog niet zo lang geleden zakte de koers door de onderkant van een stijgend trendkanaal en kreeg het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde een negatieve hellingshoek. Er zijn nu twee technische verslechteringen bijgekomen.
Vastned
Adviesverlaging voor Vastned na dubbele top (31 augustus 2018)
We hebben Vastned recent nog op ‘houden’ gezet, toen de koers uit het stijgend trendkanaal was gezakt. Na de voltooiing van een dubbele top geldt nu een verkoopadvies. Het is goed dat we Vastned enkele weken geleden al van de kooplijst hadden gehaald.
Wessanen
Ook Wessanen in advies verlaagd (31 augustus 2018)
Wessanen kreeg net als Vastned enkele weken geleden een adviesverlaging naar ‘houden’. De koers was eerst door de onderkant van het stijgend trendkanaal gezakt en daarna ook nog eens door de horizontale steun op €15,50. Nu een nieuwe steun is gesneuveld, namelijk die van de bodem van begin 2017, moeten we het aandeel verder afwaarderen naar ‘verkopen’.

De volledige technische analyses, inclusief die van internationale aandelen, vindt u in elke uitgave van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!