Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 4 sep 2018 09:12

Aandeel met gedaanteverwisseling plus andere kooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Op basis van technische analyse hebben wij de afgelopen tijd voor een reeks internationale aandelen kooptips gegeven. Ter kennismaking stellen wij er vier open voor niet-abonnees. Daaronder een aandeel dat in korte tijd van ‘verkopen’ naar ‘kopen’ is gegaan. 

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Opvallende binnenkomer op TA-kooplijst.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: AANDEEL MET GEDAANTEVERWISSELING PLUS ANDERE KOOPTIPS


BHP Billiton stelt tot dusver niet teleur (24 augustus 2018)

Het koopadvies voor BHP Billiton van medio 2017 levert tot op heden een prettig resultaat op. Of dit zo blijft, hangt van een aantal aspecten af. Zo is het van belang dat het aandeel zich binnen het stijgende trendkanaal blijft ontwikkelen. Daarnaast kijken we of het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde in hetzelfde tempo zijn weg omhoog blijft vervolgen. Hierbij zal dit gemiddelde zich per saldo iets boven de kanaallijn bevinden. Ten derde is van belang dat de MACD-indicator op positief terrein blijft. Uiteraard zijn dit allemaal varianten op hetzelfde thema. Aan alle drie de voorwaarden wordt voldaan zolang BHP Billiton in hetzelfde ritme voor hogere toppen en bodems blijft zorgen. Als het ritme wordt verstoord, kan een van de kenmerken een afwijkend verloop gaan tonen. Als de indicatoren dus niet meer allemaal unaniem positief zijn wordt het tijd om op te letten.

Disney met stip binnen op kooplijst (10 augustus 2018)

Disney krijgt een vers koopadvies omdat het aandeel eindelijk is ontsnapt uit een grote neutrale driehoek. We hadden Disney lange tijd op ‘houden’ staan en daar was ook alle reden toe. Er was immers een grote neutrale driehoeksformatie zichtbaar. De belangrijkste toppen kwamen steeds lager te liggen en de belangrijkste bodems steeds hoger. Bij stijgingen namen beleggers steeds eerder winst en bij dalingen stapten beleggers steeds eerder in. Een dergelijk patroon duidt op onduidelijkheid over wie
nu domineren, de kopers of de verkopers. Bij zo’n grote driehoek schrijft de technische analyse voor dat er het beste gewacht kan worden op een uitbraak uit die driehoek.Die uitbraak is er nu, opwaarts wel te verstaan. Tevens heeft Disney de weerstand van de vorige top uitgenomen en is het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde gaan stijgen.

Home Depot laat mooi patroon zien (24 augustus 2018)

Home Depot kwam in februari 2017 op onze kooplijst terecht. Wij verhoogden het advies vanwege de doorbraak door de weerstandszone net onder $140. Deze zone werd gevormd door drie opeenvolgende, gelijke toppen. Sindsdien is een koerspatroon zichtbaar waarbij hogere toppen en bodems elkaar afwisselen; het kenmerk van een stijgende trend. Begin 2018 was er na een zeer sterke periode eind 2017 een forse correctie. Momenteel is ook deze ‘schade’ weer bijna geheel hersteld. Voor de komende periode is het interessant om te zien hoe Home Depot omgaat met de weerstand gevormd door de top van begin dit jaar. Wordt de doorbraak een formaliteit of zal het aandeel er moeite mee hebben? Voor het advies is echter voorlopig alleen belangrijk dat de stijgende steunlijn onder de bodems sinds 2016 wordt gerespecteerd.

Snelle ommekeer bij Merck (31 augustus 2018)

Het technische beeld van Merck is in korte tijd helemaal omgedraaid. Aanvankelijk stond het aandeel op ‘verkopen’. Het was Merck tot tweemaal toe niet gelukt om hogere toppen te vormen, waarna zich een dalende trend aftekende. Toen de koers echter in mei en juni dit jaar uit dit dalend trendkanaal brak en daarna ook nog de horizontale barrière op $63 sneuvelde, hebben we het aandeel weer op ‘houden’ gezet. Maar de koers ging door met stijgen. Inmiddels is de horizontale weerstand net onder de $67 doorkruist. Dit betekent een nieuwe alltime high. Een dergelijke uitbraak kunnen we niet negeren. De koers is in zogeheten ‘uncharted territory’ gekomen. Dit betekent dat er geen weerstanden meer zijn. Tijd voor een koopadvies.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.