Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
image description
Opinie Michiel Pekelharing, 6 jul 2017 14:30

Lezersvraag: Wat is uw kijk op Galapagos na de recente koersdaling?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden

De koersvorming van Galapagos wordt sterk bepaald door de kans op een overname. Daaraan zitten twee kanten. Een overeenkomst met de Amerikaanse biotechreus Gilead Sciences (GILD) wakkert sinds december 2015 de fantasie over een overname van Galapagos aan. Aan de andere kant kreeg het bedrijf op de aandeelhoudersvergadering eind april extra mogelijkheden om zelf een aankoop te doen en leidt dit juist tot wat onzekerheid bij beleggers.

De AVA gaf het bestuur de ruimte om het aandelenkapitaal met 33% uit te breiden zonder dat daar een speciale vergadering voor nodig is. Topman Onno van der Stolpe beschikt zo over circa €2 mrd voor een aankoop of licentiedeal met een kleinere biotechspeler. De vrees voor een verwaterende transactie leidde tot een koersdaling van 17% sinds eind april. Ondanks die terugval blijft het koopadvies met het oog op het potentieel van reumamiddel filgotinib van kracht.

Lees ook: Ziet u nog waarde in Yatra Capital?


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!