Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Ivan Snurer, 3 mrt 2017 10:30

Advieswijzigingen Uitgelicht

0 0 Leestijd ongeveer

Het afgewezen overnamebod van Kraft Heinz zorgde bij analisten voor veel reuring, maar had voor Unilever nauwelijks advieswijzigingen tot gevolg. Het maandelijkse overzicht met spraakmakende advies- en koersdoelwijzigingen van Nederlandse beursfondsen heeft deze keer aandacht voor de initiële adviezen, advieshervattingen en opzienbarende advieswijzigingen voor Aegon, Ahold, Air France, Akzo, Aperam, Arcadis, Arcelor, …

Analisten voorzien hun beleggingsopinies graag met koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell zouden hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers moeten spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van overtuiging. Maar soms zijn er ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met 20% of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

Aegon

KBC Securities verhoogde op vrijdag 17 februari het koersdoel van de verzekeraar fors. Hoewel de Belgische bank niet tornt aan de beleggingsopinie van Hold, ging het koersdoel van €3,80 niettemin met 36,8% omhoog en bedraagt nu €5,20.

Ahold Delhaize

Credit Suisse hervatte op maandag 6 februari de opvolging van de Belgisch-Nederlandse retailer. Het zogeheten initieel advies van de Zwitserse bank is Outperform met bijbehorend koersdoel van €24,50.

Air France-KLM

Société Générale kende op woensdag 8 februari een dubbele upgrade toe aan de Frans-Nederlandse vliegmaatschappij. De Franse bank verhoogde niet alleen het beleggingsadvies van Sell naar Hold, ook het koersdoel van €4,70 ging omhoog. Dat staat nu op €5,20.

UBS gaf op dinsdag 21 februari eveneens een dubbele upgrade aan Air France-KLM. De Zwitserse zakenbank veranderde haar beleggingsopinie van Sell in Buy en trok daarbij het koersdoel met 63% op, te weten: van €4,60 naar €7,50.

AkzoNobel

KBC Securities publiceerde op woensdag 15 februari een dubbele adviesverlaging voor het chemieconcern. De Belgische bank verlaagde de beleggingsopinie van Buy naar Accumulate en het koersdoel van €78,00 ging daarbij omlaag naar €75,00.

Citi Research publiceerde een dag later eveneens een dubbele downgrade. De Amerikaanse bank veranderde echter zijn Buy in Neutral en het koersdoel ging van €75,00 naar €68,00.

Aperam

Credit Suisse meldde op vrijdag 10 februari een dubbele advieswijziging voor de staalproducent. De Zwitserse bank verhoogde in een trek het beleggingsadvies van Neutral naar Outperform en stelde daarbij het koersdoel van €53,00 opwaarts bij tot €59,00.

Ook Deutsche bank meldde die dag een dubbele advieswijziging. De Duitse bank verlaagde het beleggingsadvies voor Aperam van Buy naar Hold, maar verhoogde gelijktijdig het koersdoel van €48,00 naar 49,00.

ING Research echter verhoogde op maandag 13 februari het koersdoel duidelijk. De bank zag evenwel geen reden om het beleggingsadvies van Hold te wijzigen, maar het trok het koersdoel op van €42,00 naar €50,00, een verhoging van 19%.

Arcadis

Degroof Petercam gaf op donderdag 16 februari het ingenieursbureau een dubbele downgrade. De Belgische zakenbank verlaagde de beleggingsopinie van Hold naar Sell en bracht daarbij het koersdoel terug van €13,00 naar €11,00.

ArcelorMittal

Goldman Sachs kende op donderdag 2 februari het Luxemburgse staalconcern een dubbele adviesverhoging toe. De Amerikaanse zakenbank veranderde zijn opinie van Neutral in Buy en hoogde daarbij het koersdoel van €6,00 met 55% op tot €9,30.

ING Research verhoogde op maandag 13 februari eveneens het koersdoel duidelijk, maar de bank liet wel het beleggingsadvies van Hold ongemoeid. Het koersdoel van €5,70 werd met bijna 50% verhoogd tot €8,50.

Barclays stelde op woensdag 22 februari het koersdoel van ArcelorMittal eveneens aanzienlijk bij. De Britse zakenbank handhaafde zijn Equalweight, maar het koersdoel van €5,00 ging met 40% omhoog en staat nu op €7,00.

Flow Traders

ING Research volgt sinds dinsdag 28 februari het wel en wee van de High Frequency Trader, oftewel in goed Nederlands flitshandelaar. Het openingsadvies is Buy met bijbehorend koersdoel van €40,00.

Heijmans

ING Research publiceerde op vrijdag 17 februari een dubbele adviesverhoging voor het bouwbedrijf. De bank verhoogde de beleggingsopinie van Hold naar Buy en trok daarbij het koersdoel van €6,50 met pak ‘m beet 40% op naar €9,00.

IMCD

Berenberg kende op vrijdag 24 februari het chemische distributiebedrijf een dubbele upgrade toe. De Duitse zakenbank veranderde de belegginsopinie van Hold in Buy en het koersdoel van €38,00 in 51,00, wat neerkomt op een verhoging van 34%.

KPN

S&P Equity Research verpaste op woensdag 1 februari het telecombedrijf een dubbele downgrade. De Amerikaanse researchprovider verlaagde het beleggingsadvies van Buy naar Hold en haaldse daarbij meer dan 22% van het koersdoel af. Dat staat niet langer op €3,60 euro maar op €2,80.

NIBC Markets deed het op dinsdag 7 februari dunnetjes over. De Nederlandse zakenbank veranderde zijn beleggingsadvies van Buy in Accumulate en schraapte het koersdoel van €3,55 af tot €3,20.

Ordina

ING Research meldde op maandag 20 februari een dubbele adviesverlaging voor de industriële dienstverlener. Niet alleen wordt het beleggingsadvies verlaagd van Buy naar Hold, ook het koersdoel van €2,25 wordt met 20% teruggebracht naar €1,80.

Philips

Berenberg startte op dinsdag 7 februari met het volgen van het Eindhovense technologiebedrijf. De Duitse zakenbank opent met Hold en een koersdoel van €27,00.

Goldman Sachs hervatte de opvolging op maandag 27 februari. Het beleggingsadvies van Philips luidt bij de Amerikaanse zakenbank Buy met €37,00 als koersdoel.

Randstad

Jefferies verhoogde op donderdag 9 februari duidelijk het koersdoel van het uitzendconcern. De Amerikaanse zakenbank liet het advies op Underperform staan, maar stelde het koersdoel van €32,00 opwaarts bij tot €39,00, wat neerkomt op een verhoging van 22%.

KBC Securities liet op maandag 20 februari weten dat hoewel het beleggingsadvies van Randstad verlaagd wordt, het koersdoel toch wordt opgetrokken. De Belgische bank wijzigde zijn Buy in Accumulate en verhoogde daarbij het koersdoel van €53,00 euro tot €60,00.

RELX Group

Jefferies verzorgt sinds maandag 20 februari de opvolging van de Brits-Nederlandse uitgeverij. Het zogeheten initiële advies van de Amerikaanse zakenbank is Buy met een koersdoel van €19,60.

SIF Group

HSBC stelde op dinsdag 7 februari het koersdoel van de buizenfabrikant duidelijk opwaarts bij. De Britse bank hanteert al Buy als beleggingsopinie, maar verhoogde wel het koersdoel van €20,00 met 20% naar €24,00.

Unilever

Société Générale publiceerde op donderdag 23 februari een dubbele adviesverhoging voor het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern. De Franse bank verhoogde het beleggingsadvies van Hold naar Buy en legde daarbij de lat van het koersdoel 19% hoger, te weten: van €42,00 naar €50,00.

Wolters Kluwer

NIBC Markets liet op woensdag 22 februari weten dat de uitgever van hen een dubbele upgrade krijgt. De Nederlandse zakenbank wijzigde in een adem haar beleggingsadvies van Neutral naar Accumulate en trok daarbij het koersdoel van €36,00 op naar €40,00.

Toelichting

De Engelstalige begrippen Accumulate, Outperform(er) en Overweight kunnen worden geïnterpreteerd als (Buy) kopen. Equalweight, Inline, Neutral en Sector Perform als (Hold) houden. Reduce, Underperform(er) en Underweight als (Sell) verkopen.

Beknopte samenvatting

Omdat de beleggingsopinies en koersdoelen van analisten niet voor het oprapen liggen, geeft het onderstaande overzicht een beknopte samenvatting van de beleggingsadviezen van de besproken beursfondsen.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.