Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 9 feb 2016 17:14

Goldman Sachs: ArcelorMittal

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden

In mei 2014 zette Goldman Sachs ArcelorMittal op zijn verkooplijst en sindsdien daalde de koers van het aandeel met maar liefst 71,5%. De Amerikaanse zakenbank stelt nu dat na deze periode van ondermaats presteren, het gerechtvaardigd is om het advies te verhogen van ‘sell’ naar ‘neutral’. Wel zullen de macro-economische omstandigheden, de haalbaarheid van de gestelde doelstellingen onder het gelanceerde herstructureringsprogramma en de opwaartse risico’s van de verwachtingen voor 2016 de aantrekkelijkheid van het aandeel bepalen.

ArcelorMittal rekent voor 2016 op een ebitda van $4,5 mrd. Goldman Sachs is verder van mening dat de risico’s voor de balans op korte termijn significant zijn verkleind door de recent aangekondigde claimemissie van $3 mrd, waarbij maximaal 30 miljard gewone aandelen zullen worden uitgegeven. Op 10 maart mogen aandeelhouders hierover stemmen, maar volgens de Amerikaanse zakenbank is er voldoende liquiditeit aanwezig om voor vele jaren aan de verplichtingen te voldoen. De plannen zullen volgens het staalconcern leiden tot een vrije kasstroom van meer dan $2 mrd per jaar.

Ondanks de adviesverhoging, heeft Goldman Sachs wel zijn koersdoel voor ArcelorMittal verlaagd van €3,90 naar €3,30.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!