Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 27 jan 2016 17:33

Commentaar: Geen schaamte om Arcadis

0 0 Leestijd ongeveer

Als u een echte belegger bent, is er geen reden om Arcadis nog langer te laten liggen. Dat was twee weken geleden de portee van het commentaar dat ik op deze plek publiceerde. Achtergrond daarvan was dat we al lange tijd een fundamenteel koopadvies op Arcadis hanteerden, maar dat het tegelijkertijd een van de fondsen op het Beursplein was die sinds afgelopen voorjaar het meeste koersverlies hadden geleden.

Met een koopaanbeveling op zo’n prominente plek is het natuurlijk een nachtmerrie als het bedrijf binnen twee weken met een winstwaarschuwing komt. Het is overdreven te stellen dat mijn mailbox explodeerde, maar ik heb de afgelopen dagen zeker diverse reacties van teleurgestelde beleggers ontvangen. Onze collega’s van De Telegraaf repten dinsdag bovendien over ‘Imtech-achtige’ zaken bij Arcadis, refererend aan de voormalige beurslieveling die vorig jaar ten onder ging nadat in 2013 fraude in Polen aan het licht was gekomen. Ter herinnering: half december moest ook Arcadis melden dat het in Brazilië is betrokken bij een fraudeonderzoek.

Nu ben ik niet te beroerd om door het stof te gaan als onze adviezen verliesgevend blijken te zijn. Sowieso prefereer ik bescheidenheid, zowel over onze successen als onze zeperds. Aan de andere kant: beleggen is geen wetenschap en zolang we ons uiterste best doen om de juiste adviezen te geven en we daarbij integer handelen – en dat doen we altijd – zie ik geen reden om ons te schamen. In dit geval: zowel wat betreft het fraudeonderzoek in Brazilië als de winstwaarschuwing beschikten we niet over voorkennis (gelukkig niet!) en we zagen deze ontwikkelingen dan ook niet aankomen.

Na de gebeurtenissen van deze week moeten wij – net als u – opnieuw onze positie bepalen. Dat doen we voor het advies in de Koerswijzer en voor onze defensieve portefeuille, waarvan het ingenieursbureau al sinds 2010 deel uitmaakt. En uiteraard kijken wij met meer dan gemiddelde belangstelling uit naar de publicatie van de jaarcijfers over enkele weken.

Tot slot een doekje voor het bloeden: BE Semiconductors, dat ik twee weken geleden op deze plek op exact dezelfde manier aanbeval als Arcadis, boekte sinds die tijd een rendement van +11,8%. Waarmee ik niets afdoe aan mijn bescheidenheid over onze adviezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!