Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 3 okt 2013 12:35

Tops en flops van het derde kwartaal

0 0 Leestijd ongeveer

Deutsche Post pakt de koppositie; KPN herstelt zich spectaculair; olie- en mijnbouwbedrijven blijven achter en Imtech is de grote verliezer. Dat is globaal het resultaat van de door Beleggers Belangen getipte aandelen in de eerste negen maanden van dit jaar.

In de editie van 4 oktober gaan de tips, zoals iedere drie maanden, langs de meetlat. De redacteuren van Beleggers Belangen gaven in de eerste drie kwartalen 49 persoonlijke tips. Daarvan resulteerden er 34 in winst en 15 in verlies. Twaalf tips leverden meer dan 20% winst op, vijf tips een verlies van meer dan 20%. De beste van allemaal: Deutsche Post, dat gerekend naar de slotkoers  van maandag 30 september 53% in de plus stond.

Duits pareltje

Deutsche Post mag daarmee gerust het pareltje van de portefeuille van Beleggers Belangen worden genoemd. De koers steeg het hele jaar vrijwel zonder hapering, en nadert het hoogterecord van 2007. Zolang de wereldeconomie zich blijft herstellen, met Duitsland als motor van Europa, zien wij nog voldoende opwaarts potentieel.

Damrak

Met ASML, DSM, Aalberts, SBM Offshore en KPN was het Damrak goed vertegenwoordigd onder de best renderende tipaandelen. KPN sprong eruit, met een koerswinst van 47,5% tussen 1 juli en 1 oktober. Bij het begin van het derde kwartaal stapten wij op een bodemtarief weer in dit aandeel. Die gok pakte uitstekend uit, want het overnamebod van América Móvil stuwde de koers sindsdien flink omhoog. Hoewel de kans bestaat dat de overname afketst, houden wij KPN in de portefeuille.

Verliezers

Het boekhoudschandaal bij Imtech vormde een onvoorziene tegenvaller. Eind juni lieten wij dit aandeel vallen, het stond toen 67,5% lager dan aan het begin van het jaar. Van de tips van de afgelopen drie maanden is de Canadese meststoffenproducent Potash een negatieve uitschieter, met een min van 19,8%. Deze tip is vooral slecht getimed geweest; we blijven erbij dat de koers van Potash wel weer gaat aantrekken. Bovendien werd dit bedrijf vooral getipt als een goede dividendbetaler, en dat heeft Potash wel degelijk waargemaakt.

Beleggers Belangen voorziet de lezer wekelijks van adviezen over te kopen, te houden of te verkopen aandelen. Wilt u ook als eerste op de hoogte zijn? Neem een abonnement..
 

In de editie van 4 oktober gaan de tips, zoals iedere drie maanden, langs de meetlat. De redacteuren van Beleggers Belangen gaven in de eerste drie kwartalen 49 persoonlijke tips. Daarvan resulteerden er 34 in winst en 15 in verlies. Twaalf tips leverden meer dan 20% winst op, vijf tips een verlies van meer dan 20%. De beste van allemaal: Deutsche Post, dat gerekend naar de slotkoers  van maandag 30 september 53% in de plus stond.

Duits pareltje

Deutsche Post mag daarmee gerust het pareltje van de portefeuille van Beleggers Belangen worden genoemd. De koers steeg het hele jaar vrijwel zonder hapering, en nadert het hoogterecord van 2007. Zolang de wereldeconomie zich blijft herstellen, met Duitsland als motor van Europa, zien wij nog voldoende opwaarts potentieel.

Damrak

Met ASML, DSM, Aalberts, SBM Offshore en KPN was het Damrak goed vertegenwoordigd onder de best renderende tipaandelen. KPN sprong eruit, met een koerswinst van 47,5% tussen 1 juli en 1 oktober. Bij het begin van het derde kwartaal stapten wij op een bodemtarief weer in dit aandeel. Die gok pakte uitstekend uit, want het overnamebod van América Móvil stuwde de koers sindsdien flink omhoog. Hoewel de kans bestaat dat de overname afketst, houden wij KPN in de portefeuille.

Verliezers

Het boekhoudschandaal bij Imtech vormde een onvoorziene tegenvaller. Eind juni lieten wij dit aandeel vallen, het stond toen 67,5% lager dan aan het begin van het jaar. Van de tips van de afgelopen drie maanden is de Canadese meststoffenproducent Potash een negatieve uitschieter, met een min van 19,8%. Deze tip is vooral slecht getimed geweest; we blijven erbij dat de koers van Potash wel weer gaat aantrekken. Bovendien werd dit bedrijf vooral getipt als een goede dividendbetaler, en dat heeft Potash wel degelijk waargemaakt.

Beleggers Belangen voorziet de lezer wekelijks van adviezen over te kopen, te houden of te verkopen aandelen. Wilt u ook als eerste op de hoogte zijn? Neem een abonnement..