Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 17 sep 2013 14:40

Blogs met autoriteit

0 0 Leestijd ongeveer

Internet heeft niet alleen de manier waarop beleggers handelen veranderd, maar zeker ook hun informatievoorziening. Sommige blogs hebben zich inmiddels een autoriteit verworven die voorheen slechts aan papieren media was voorbehouden.

In het kader van onze special De beste... van 13 september, zetten wij de vijf beste beleggersblogs op een rijtje.

Weblog van de Financial Times dat de inhoud van de krant combineert met eigen artikelen en live blogs die door een team van acht redacteuren worden gemaakt. In tegenstelling tot veel andere bekende blogs is FT Alphaville niet vrijwel exclusief op de Verenigde Staten gericht. Het blog heeft net als de krant waarvan het is afgeleid een brede en originele kijk op de financiële markten.

Een van de invloedrijkere Amerikaanse weblogs is The Big Picture van de Amerikaanse beleggingsstrateeg Barry Ritholtz. Het weblog heeft een dusdanig grote naamsbekendheid dat oprichter Ritholtz de jaarlijkse Big Picture Conference organiseert. Daar spreekt later dit jaar ook blogger Josh Brown van een ander populair weblog: thereformedbroker.com.

Weblog over internationale economie en financiële markten dat zich van veel andere weblogs onderscheidt door het grote aantal grafieken dat de pagina's illustreert. Soberlook maakt zowel gebruik van materiaal van derden als van eigen analyses. Het weblog is zeer actueel, maar maakt op geen enkele manier een hype-gedreven indruk.

Al sinds 2005 is de Amerikaan Bill McBride actief op zijn weblog Calculated Risk. McBride richt zich vrijwel exclusief op de VS, maar zijn inzichten over de huizenmarkt, de arbeidsmarkt en tal van andere Amerikaanse economische data maken Calculated Risk tot een van de beste macro-economische blogs.

De Amerikaan Marc Chandler doceert aan de New York University for Global Afffairs. Zijn weblog Marc to Market heeft in tegenstelling tot dat van de hierboven genoemde McBride een meer (internationaal) politiek-economische insteek. In 2009 publiceerde Chandler het boek ‘Making sense of the dollar’ en hij besteedt dan ook veel aandacht aan valuta’s op zijn blog. 

In het kader van onze special De beste… van 13 september, zetten wij de vijf beste beleggersblogs op een rijtje.

Weblog van de Financial Times dat de inhoud van de krant combineert met eigen artikelen en live blogs die door een team van acht redacteuren worden gemaakt. In tegenstelling tot veel andere bekende blogs is FT Alphaville niet vrijwel exclusief op de Verenigde Staten gericht. Het blog heeft net als de krant waarvan het is afgeleid een brede en originele kijk op de financiële markten.

Een van de invloedrijkere Amerikaanse weblogs is The Big Picture van de Amerikaanse beleggingsstrateeg Barry Ritholtz. Het weblog heeft een dusdanig grote naamsbekendheid dat oprichter Ritholtz de jaarlijkse Big Picture Conference organiseert. Daar spreekt later dit jaar ook blogger Josh Brown van een ander populair weblog: thereformedbroker.com.

Weblog over internationale economie en financiële markten dat zich van veel andere weblogs onderscheidt door het grote aantal grafieken dat de pagina's illustreert. Soberlook maakt zowel gebruik van materiaal van derden als van eigen analyses. Het weblog is zeer actueel, maar maakt op geen enkele manier een hype-gedreven indruk.

Al sinds 2005 is de Amerikaan Bill McBride actief op zijn weblog Calculated Risk. McBride richt zich vrijwel exclusief op de VS, maar zijn inzichten over de huizenmarkt, de arbeidsmarkt en tal van andere Amerikaanse economische data maken Calculated Risk tot een van de beste macro-economische blogs.

De Amerikaan Marc Chandler doceert aan de New York University for Global Afffairs. Zijn weblog Marc to Market heeft in tegenstelling tot dat van de hierboven genoemde McBride een meer (internationaal) politiek-economische insteek. In 2009 publiceerde Chandler het boek ‘Making sense of the dollar’ en hij besteedt dan ook veel aandacht aan valuta’s op zijn blog.