Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen

Deflatie ligt op de loer

0 0 Leestijd ongeveer

Allianz stelt dat vijf jaar lang geld in de economie pompen uiteindelijk weinig effect heeft gehad en dat deflatie op de loer ligt.

We weten allemaal dat je een schuldencrisis niet oplost met meer schulden. Volgens Allianz kopen centrale banken met hun monetaire maatregelen wereldwijd tijd, maar verkwanselen zij die vervolgens door overheden toe te staan om serieuze sociale en structurele hervormingen op de lange baan te schuiven.

China buiten beschouwing gelaten, ziet de bank het slechtste economisch herstel aller tijden. Na vijf jaar van politieke stimuleringen ziet Allianz duidelijke aanwijzingen dat de wereldeconomie weer aan het stagneren is. Europa is verwikkeld in een recessie, terwijl de VS steeds afhankelijker worden van handreikingen door de overheid.

Daarnaast verzwakken ook de opkomende markten, doordat zij hun verkoopcijfers niet voldoende kunnen opvoeren in volwassen economieën en ze niet genoeg verkopen in hun eigen land. Allianz ziet daarbij dat vooral in de EU en de VS het inkomen van consumenten vrijwel niet toeneemt, wat resulteert in stagnerende consumptie. Daarnaast kopen consumenten ook steeds goedkopere producten via het internet.

Het gevolg is dat economisch belangrijke sectoren onder druk staan en prijzen, lonen en winsten verder dalen. Allianz wijst erop dat de inflatie in de EU en VS momenteel daalt tot onder de 1%, waardoor deflatie dreigt en centrale banken voor een grote uitdaging staan. Als daarnaast banken de kredietverlening nog meer aanhalen, zal de economische activiteit verder afnemen en zullen economieën stagneren of zelfs in recessie raken.

Allianz verwacht niet dat de ECB, Fed en Bank of Japan het zo ver laten komen en rekent voor komende zomer op nieuwe onconventionele maatregelen, ook om de geringe wereldwijde economische groei te behouden. Wel waarschuwt Allianz spaarders en beleggers dat zij hierdoor geconfronteerd kunnen worden met financiële repressie. 

We weten allemaal dat je een schuldencrisis niet oplost met meer schulden. Volgens Allianz kopen centrale banken met hun monetaire maatregelen wereldwijd tijd, maar verkwanselen zij die vervolgens door overheden toe te staan om serieuze sociale en structurele hervormingen op de lange baan te schuiven.

China buiten beschouwing gelaten, ziet de bank het slechtste economisch herstel aller tijden. Na vijf jaar van politieke stimuleringen ziet Allianz duidelijke aanwijzingen dat de wereldeconomie weer aan het stagneren is. Europa is verwikkeld in een recessie, terwijl de VS steeds afhankelijker worden van handreikingen door de overheid.

Daarnaast verzwakken ook de opkomende markten, doordat zij hun verkoopcijfers niet voldoende kunnen opvoeren in volwassen economieën en ze niet genoeg verkopen in hun eigen land. Allianz ziet daarbij dat vooral in de EU en de VS het inkomen van consumenten vrijwel niet toeneemt, wat resulteert in stagnerende consumptie. Daarnaast kopen consumenten ook steeds goedkopere producten via het internet.

Het gevolg is dat economisch belangrijke sectoren onder druk staan en prijzen, lonen en winsten verder dalen. Allianz wijst erop dat de inflatie in de EU en VS momenteel daalt tot onder de 1%, waardoor deflatie dreigt en centrale banken voor een grote uitdaging staan. Als daarnaast banken de kredietverlening nog meer aanhalen, zal de economische activiteit verder afnemen en zullen economieën stagneren of zelfs in recessie raken.

Allianz verwacht niet dat de ECB, Fed en Bank of Japan het zo ver laten komen en rekent voor komende zomer op nieuwe onconventionele maatregelen, ook om de geringe wereldwijde economische groei te behouden. Wel waarschuwt Allianz spaarders en beleggers dat zij hierdoor geconfronteerd kunnen worden met financiële repressie. 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.