Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Opinie Beleggers Belangen, 6 mei 2013 11:38

Aandelen blijven aantrekkelijk

0 0 Leestijd ongeveer

ABN Amro blijft aandelen aantrekkelijk vinden, vooral in opkomende markten. Voor de hoog gewaardeerde staatsleningen verwacht de bank voor de rest van 2013 lage rendementen.

ABN Amro presenteerde deze week  zijn beleggingsvisie voor de komende  12 tot 24 maanden. Ondanks de  zwakke economische vooruitzichten, vindt  de bank dat een overwogen belang in aandelen  nog altijd gerechtvaardigd is.

ABN baseert deze verwachting allereerst op de  aantrekkelijke waarderingen ten opzichte  van obligaties en gaat er nog altijd van uit  dat beleggers hun focus zullen verschuiven  van obligaties naar aandelen. Daarnaast  verwacht ABN een geleidelijk aantrekkende  groei van de wereldeconomie, wat zal resulteren  in een verbetering van de winstgevendheid  van beursgenoteerde bedrijven. 

De bank blijft overwogen in de opkomende  markten, waar de financiële verhoudingen  gezonder zijn dan in de meer ontwikkelde  markten. Daarnaast zijn de waarderingen  aantrekkelijk en blijft het groeipotentieel  van de binnenlandse consumptie hoog. De  bank blijft verder onderwogen in Europa en  neutraal in de Verenigde Staten en Japan.

Op  sectorniveau geeft ABN Amro de voorkeur  aan industriële goederen en diensten en de  gezondheidszorg, terwijl de bank onderwogen  blijft in telecom en nutsbedrijven. 

DURE OBLIGATIES
ABN verwacht verder dat de rendementen op  staatsleningen ook in het restant van 2013  laag zullen blijven.

De bank vindt daarbij  de waarderingen zeker in vergelijking met  aandelen hoog. Daarom handhaaft ABN het  bestaande onderwogen belang in obligaties,  waarin het een fors overwogen positie heeft  in staatsobligaties. Voor extra rendement in  de vastrentende markten wordt geadviseerd  om te kijken naar bedrijfsobligaties, high  yield en obligaties in opkomende landen. 

Vooral obligaties van zeer kredietwaardige  bedrijven zijn volgens ABN Amro inmiddels  duur geworden. Bij een verdere koersstijging  in dit segment zal de bank zijn belang hierin  geleidelijk terugbrengen.

Highyieldobligaties  zijn weliswaar risicovoller, maar de bank  vindt dat deze risico’s voldoende gecompenseerd  worden door het hogere rendement.  Tot slot blijft ABN Amro neutraal ten aanzien  van grondstoffen, met uitzondering  van een negatieve opinie over goud.  

ABN Amro presenteerde deze week  zijn beleggingsvisie voor de komende  12 tot 24 maanden. Ondanks de  zwakke economische vooruitzichten, vindt  de bank dat een overwogen belang in aandelen  nog altijd gerechtvaardigd is.

ABN baseert deze verwachting allereerst op de  aantrekkelijke waarderingen ten opzichte  van obligaties en gaat er nog altijd van uit  dat beleggers hun focus zullen verschuiven  van obligaties naar aandelen. Daarnaast  verwacht ABN een geleidelijk aantrekkende  groei van de wereldeconomie, wat zal resulteren  in een verbetering van de winstgevendheid  van beursgenoteerde bedrijven. 

De bank blijft overwogen in de opkomende  markten, waar de financiële verhoudingen  gezonder zijn dan in de meer ontwikkelde  markten. Daarnaast zijn de waarderingen  aantrekkelijk en blijft het groeipotentieel  van de binnenlandse consumptie hoog. De  bank blijft verder onderwogen in Europa en  neutraal in de Verenigde Staten en Japan.

Op  sectorniveau geeft ABN Amro de voorkeur  aan industriële goederen en diensten en de  gezondheidszorg, terwijl de bank onderwogen  blijft in telecom en nutsbedrijven. 

DURE OBLIGATIES
ABN verwacht verder dat de rendementen op  staatsleningen ook in het restant van 2013  laag zullen blijven.

De bank vindt daarbij  de waarderingen zeker in vergelijking met  aandelen hoog. Daarom handhaaft ABN het  bestaande onderwogen belang in obligaties,  waarin het een fors overwogen positie heeft  in staatsobligaties. Voor extra rendement in  de vastrentende markten wordt geadviseerd  om te kijken naar bedrijfsobligaties, high  yield en obligaties in opkomende landen. 

Vooral obligaties van zeer kredietwaardige  bedrijven zijn volgens ABN Amro inmiddels  duur geworden. Bij een verdere koersstijging  in dit segment zal de bank zijn belang hierin  geleidelijk terugbrengen.

Highyieldobligaties  zijn weliswaar risicovoller, maar de bank  vindt dat deze risico’s voldoende gecompenseerd  worden door het hogere rendement.  Tot slot blijft ABN Amro neutraal ten aanzien  van grondstoffen, met uitzondering  van een negatieve opinie over goud.