Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Opinie Menno van Hoven, 17 apr 2013 16:04

Weer vier nieuwe aandelen offensieve portefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

Net als vorige week voegen we ook nu vier nieuwe aandelen toe aan onze offensieve portefeuille, die nog altijd een royale kaspositie van 25% heeft. We profiteren deze week van de zware afstraffing van enkele sectoren.

Vorige week voegden we met 29% cash de eerste vier nieuwe aandelen toe aan de offensieve portefeuille.

De focus lag daarbij op een stabiel tot groeiend dividend en een sterke aanwezigheid in opkomende markten.

Deze week trekken we die lijn door met opnieuw vier nieuwe aandelen. Allereerst is er een solide financial, die in het tijdschrift superstock is. We nemen positie voor €10.000 ofwel omgerekend ongeveer 1%.

Hetzelfde doen we voor drie mijnbouwgerelateerde aandelen. Twee weken geleden verkochten we, achteraf precies op tijd, onze posities in twee ETFs die sindsdien keiharde klappen kregen. Het gaat om de Market Vectors Gold Miners ETF en de Global X Copper Miners ETF.

Deze week nemen we positie in twee aandelen uit de bovengenoemde sectoren die genadeloos afgestraft werden. Wij vinden dit overtrokken en profiteren van de extreem gedaalde koersen de laatste weken met de aankoop van twee nieuwe posities van €10.000.

Tot slot wordt er geïnvesteerd in een bedrijf dat pompen en machines maakt die gebruikt worden bij de winning van mineralen, olie- en schaliegas. Ook hier beleggen we voor 10.000 euro in. Ook dit aandeel krijg de laatste paar dagen een enorme dreun, wat een prima koopmoment heeft opgeleverd. Centraal staat, het wordt een beetje voorspelbaar, een groeiend dividend en een sterke aanwezigheid in opkomende markten.

Het rendement van onze offensieve portefeuille liep vergeleken met een week geleden iets terug met nu nog een totaalrendement van 2%. Dat komt voor een belangrijk deel door de ruime kaspositie van 25% waarover we nu nog beschikken.

Zoals gezegd blijven we ons kasgeld inzetten om te profiteren van overdreven koersdalingen voor bepaalde aandelen en sectoren, net zoals we deze week doen met de aanschaf van vier nieuwe aandelen.

Onze abonnees lezen in Beleggers Belangen van deze week welke vier aandelen we kopen.

@mennovanhoven
menno.van.hoven@reedbusiness.nl

Vorige week voegden we met 29% cash de eerste vier nieuwe aandelen toe aan de offensieve portefeuille.

De focus lag daarbij op een stabiel tot groeiend dividend en een sterke aanwezigheid in opkomende markten.

Deze week trekken we die lijn door met opnieuw vier nieuwe aandelen. Allereerst is er een solide financial, die in het tijdschrift superstock is. We nemen positie voor €10.000 ofwel omgerekend ongeveer 1%.

Hetzelfde doen we voor drie mijnbouwgerelateerde aandelen. Twee weken geleden verkochten we, achteraf precies op tijd, onze posities in twee ETFs die sindsdien keiharde klappen kregen. Het gaat om de Market Vectors Gold Miners ETF en de Global X Copper Miners ETF.

Deze week nemen we positie in twee aandelen uit de bovengenoemde sectoren die genadeloos afgestraft werden. Wij vinden dit overtrokken en profiteren van de extreem gedaalde koersen de laatste weken met de aankoop van twee nieuwe posities van €10.000.

Tot slot wordt er geïnvesteerd in een bedrijf dat pompen en machines maakt die gebruikt worden bij de winning van mineralen, olie- en schaliegas. Ook hier beleggen we voor 10.000 euro in. Ook dit aandeel krijg de laatste paar dagen een enorme dreun, wat een prima koopmoment heeft opgeleverd. Centraal staat, het wordt een beetje voorspelbaar, een groeiend dividend en een sterke aanwezigheid in opkomende markten.

Het rendement van onze offensieve portefeuille liep vergeleken met een week geleden iets terug met nu nog een totaalrendement van 2%. Dat komt voor een belangrijk deel door de ruime kaspositie van 25% waarover we nu nog beschikken.

Zoals gezegd blijven we ons kasgeld inzetten om te profiteren van overdreven koersdalingen voor bepaalde aandelen en sectoren, net zoals we deze week doen met de aanschaf van vier nieuwe aandelen.

Onze abonnees lezen in Beleggers Belangen van deze week welke vier aandelen we kopen.

@mennovanhoven
menno.van.hoven@reedbusiness.nl