Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
image description

Aan de slag met de beste dividendstrategieën

Het dividendseizoen 2024 is van start, beleggers maken zich op voor een reeks aantrekkelijke dividenduitkeringen.

Beleggers Belangen selecteert en analyseert de beste aandelen met een hoog of groeiend dividend. En laten zien hoe, onder andere via het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds en onze twee voorbeeldportefeuilles; de Dividendportefeuille en de Hoogdividendportefeuille, beheerd door onze specialisten Menno van Hoven en Stephen Hendriks.

Lees hier alles over de verwachte dividenduitkeringen van Nederlandse en internationale bedrijven. Daarnaast bieden we een schat aan adviezen en strategieën op het gebied van dividendbeleggen. Leer hoe u een portefeuille van dividendaandelen kan opbouwen én onderhouden met de experts van Beleggers Belangen.

Beluister de podcast Voorkennis | De beste dividendaandelen voor de toekomst

Blijf op de hoogte met de maandelijkse Dividendnieuwsbrief

Dividendaandelen


ITT Inc | Mooie plus voor dividendaandeel
27/06/24 – Een jaar geleden werd de toen kersverse Dividendportefeuille-aankoop ITT getipt op een koers van $88,19. Met een huidige koers van ruim $130 voor de fabrikant van componenten voor onder meer de transport- en energiemarkt bleek dat een schot in de roos. Is het aandeel een jaar later nog steeds koopwaardig?

Frisdrankaandelen | Voorspelbare groeiers met mooi dividend
20/06/24 – Voedingsmiddelenconcerns worden veelal gezien als een veilige belegging. Eten en drinken moet je iedere dag. In de frisdranksector lijken kansen te liggen voor de lange termijn. We geven drie kooptips.

Blik op dividend | Stil Europa en vier Amerikaanse toppers
19/06/24 – Ondanks de stilte op dividendgebied in Europa waren er toch een paar interessante nieuwtjes. In de VS kwamen vier dividendtoppers met een nieuwe verhoging.

Dividendfonds | Rendement weer met twee cijfers voor de komma
17/06/24 – Het rendement voor het Beleggers Belangen Dividend Groei Fonds sinds de start in juli 2023 is na een mooie meimaand op de beurzen weer opgelopen: van +8,6% vorige maand naar +10,1% nu.

Dividendaandelen | Drie aantrekkelijke nieuwe betalers
11/06/24 – Net als Meta en Alphabet beginnen elk jaar tientallen beursgenoteerde bedrijven met het uitkeren van een dividend. We belichten drie aantrekkelijke dividendaandelen die de draad recent pas hebben opgepakt.

Dividend | Wereldwijde groei met sterk momentum
09/06/24 – De wereldwijde dividendgroei laat volgens Janus Henderson een sterk momentum zien.

Gimv | Goed jaar en opgefriste portefeuille
05/06/24 – De Belgische portefeuillemaatschappij Gimv heeft een prima jaar achter de rug, vooral door goede prestaties van de onderliggende bedrijven. Behouden we ons koopadvies op de voormalige Tip van de Week?

Curtiss-Wright | Amerikaans defensieaandeel blijft records breken
29/05/24 – Het Amerikaanse defensie- en luchtvaartbedrijf Curtiss-Wright is een van de best presterende Dividendportefeuille-aandelen, met een sterke mix van activiteiten en prima vooruitzichten.

Verhaal van de Week | Een extra scorelijstje voor Amerikaanse dividendaandelen
09/04/24 – Elk jaar stelt Karel Mercx een beoordelingslijst op voor Amerikaanse dividend aristocraten. Deze beoordeling is uitgebreider dan enkel de hoogte en groei van het dividend. Het betreft adviezen voor een termijn van meerdere jaren. Tijd voor een update met extra meetcriteria.

Beter Beleggen | ‘s Werelds grootste dividendbetalers
24/03/24 – Elk kwartaal zet Janus Henderson de grootste dividendbetalers op een rij. Vorig jaar keerden beursgenoteerde bedrijven een recordbedrag uit aan dividend en was Microsoft de grootste dividendbetaler ter wereld. Wat vinden analisten van de grootbetalers?

Dividendseizoen | Turbulente tijden op het Beursplein
19/03/24 – Dit jaar zien we opvallend veel dividendverlagingen en een paar zeer forse verhogingen van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven. De gevestigde namen stellen weer niet teleur.

Dividendstrategieën


De Dogs of the Dow voor 2024
31/12/23 – Veruit de bekendste dividendstrategie is de Dogs of the Dow, die draait om de tien aandelen met het hoogste dividendrendement uit de Dow Jones. Maar kan je met een simpele dividendstrategie de beurs kloppen?

Beter Beleggen | De Dogs of the Dow in Europa
14/01/24 – De Dogs of the Dow is de meest simpele beleggingsstrategie die er bestaat. De theorie van de Amerikaanse dividendstrategie kun je op gelijke wijze toepassen op Europese blue-chips, mits de index waartoe zij behoren, bevolkt wordt door aandelen die dividend betalen.

Beter Beleggen | De psychologie achter het dividend
10/03/24 – In de komende weken keert het gros van bedrijven hun jaarlijkse dividend uit. De psychologie achter het dividend brengt soelaas voor beleggers die de beurs van nature wantrouwen of er slechte ervaringen hebben. Of je een goede belegger bent of niet, heeft meer te maken met zelfkennis en psychologie dan met intelligentie en het vinden van de heilige graal.

Gids | Dividendbelasting terugvorderen
30/04/24 – Verschillende wetten en tarieven en stapels formulieren; het terugvorderen van in het buitenland ingehouden dividendbelasting is geen eenvoudig klusje. We geven u weer een reisgids door het oerwoud.

Beter Beleggen | Meer rendement uit buybacks en dividend
02/06/24 – Het dividend is een uitbetaling in contanten, buybacks zijn operaties op de secundaire markt waarbij bedrijven eigen aandelen terugkopen. Het dividend is een belangrijke bron van rendement, maar ook bedrijven die aandelen terugkopen doen het goed op de beurs.

(Hoog)dividend portefeuille


Dividendportefeuille | Brede spreiding werpt vruchten af
25/06/24 – Zelfs in een week waarin uitblinker en zwaargewicht Broadcom een stap terug doet, zet de Dividendportefeuille een nieuw record neer. Vooral in de breedte presteerden de Amerikaanse aandelen weer sterk.

Hoogdividendportefeuille | Dividendinkomen loopt verder op
18/06/24 – Het recordinkomen voor de Hoogdividendportefeuille over 2023/24 is binnen. Met enkele wijzigingen moet het dividendinkomen in het komende boekjaar nog weer verder kunnen groeien.