Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
image description
Aandelen Nederland , Michiel Pekelharing

Biogen

BiogenBiogen is een van de grootste biotechbedrijven ter wereld. Het bedrijf is in 1978 opgericht in Genève, maar tegenwoordig staat het hoofdkantoor aan de Amerikaanse oostkust, waar veel meer biotechbedrijven zijn gevestigd. Het concern groeide onder meer dankzij een fusie met IDEC Pharmaceuticals (2003) en de overname van Convergence Pharmaceuticals.

De onderneming leunt voor de inkomsten sterk op de verkopen van het middel Tecfidera tegen multilple-sclerose. Een hoge effectiviteit en de mogelijkheid om het medicijn oraal in te nemen in plaats van via injecties, dragen bij aan het grote succes. Daarnaast heet Biogen enkele middelen tegen leukemie in portefeuille, zoals Rituxan.

De onderneming heeft een redelijk goed gevulde pijplijn, met een middel tegen Alzheimer als een van de grootste vraagtekens. Na enkele veelbelovende onderzoeken lijkt het medicijn in een proef met een lage dosering nauwelijks effect te hebben. Onder meer als gevolg van de wisselende resultaten met dit middel heeft Biogen in oktober 2015 per direct het personeelsbestand met ruim een tiende ingekrompen. Het bedrijf houdt de deur open voor de aankoop van kleinere sectorgenoten die een veelbelovend product in ontwikkeling hebben om de eigen pijplijn te versterken.

Biogen

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Selectiviteit is sleutel tot succes in biotechsector
AdviesMichiel Pekelharing, 8 okt 2018 10:11

Selectiviteit is sleutel tot succes in biotechsector

Bedrijven in de biotechsector kampen met stijgende ontwikkelingskosten en een meer kritische toezichthouder. Er liggen echter mooie kansen voor ondernemingen met middelen die heel dicht bij marktintroductie zijn, of waarvan de omzet flink opgeschroefd kan worden.

0 0
Afbeelding bij artikel Biogen voedt Alzheimer-hoop
AdviesMichiel Pekelharing, 10 jul 2018 11:45

Biogen voedt Alzheimer-hoop

Meevallende testresultaten van een Alzheimermiddel voeden de fantasie rond Biogen.

0 0
Afbeelding bij artikel Gilead en Biogen zoeken groei-impuls
AdviesMichiel Pekelharing, 14 mei 2018 10:23

Gilead en Biogen zoeken groei-impuls

Grote biotechbedrijven Gilead en Biogen kampen met toenemende concurrentie voor hun stermedicijnen. Het gaat even duren voordat veelbelovende middelen die nu in de pijplijn zitten voor een nieuwe impuls kunnen zorgen.

0 0