Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen

Economie | Onderschat nooit de Duitsers

0 0 Leestijd ongeveer

Er zijn een aantal structurele problemen waarmee Duitsland worstelt. Zo is er een vergrijzende bevolking, slecht onderhouden infrastructuur, toenemende bureaucratisering en hoge energieprijzen. De Duitse politiek heeft vooralsnog geen antwoord op deze problemen, maar die lage verwachtingen spelen Duitsland in de kaart.

Toch ziet de Duitse vermogensbeheerder DWS lichtpuntjes. Zo wijzen indicatoren als de IFO-cijfers op een dynamische herstart van de Duitse economie en ligt een aantrekkende export in het verschiet. Ook werden onlangs de bbp-cijfers voor de eerste drie kwartalen van 2023 naar boven toe bijgesteld.


Dit betekent dat de Duitse economie volgens de huidige schattingen vorig jaar niet kromp, maar slechts stagneerde. DWS blijft dan ook bij zijn verwachting dat de groei van de Duitse economie in de loop van dit jaar zal aantrekken en in het vierde kwartaal uitkomt op 1,3%, waarmee de groei over heel 2024 0,4% bedraagt.

Vertrouwen herstelt

Ook ziet DWS dat het vertrouwen bij de Duitse consument langzaam herstelt. De lonen stijgen sterk, de werkgelegenheid neemt toe en de inflatie daalt, zodat consumenten zowel netto als reëel aanzienlijk meer geld op zak hebben. DWS verwacht dat dit in toenemende mate zal bijdragen aan de economische groei.

Lees ook DWS ziet de DAX naar 18.700 punten gaan

Verder handelt de DAX momenteel op een recordkorting ten opzichte van de S&P 500. Dit terwijl het momentum eerder bij Europa en Duitsland ligt dan bij de VS, dat last heeft van het beleid van de Fed, de hoge staatsschuld en de onzekerheid door de aanstaande verkiezingen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.