Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Aandelen | Nieuwe hoogtepunten binnen bereik

0 0 Leestijd ongeveer

J.P. Morgan denkt dat de aandelenrally zich kan uitbreiden tot buiten de VS.

Begin dit jaar sprak J.P. Morgan de verwachting uit dat de aandelenmarkten nieuwe hoogtepunten zouden bereiken. Destijds vond de zakenbank Amerikaanse aandelen redelijk gewaardeerd en mid- en small-cap-aandelen uit deze regio zelfs aantrekkelijk.


In de ‘mid-year outlook’ stelt J.P. Morgan dat de aandelenrally in de VS aanhoudt. Een belangrijke aanwijzing voor de analist is dat de bestedingen van met name Amerikaanse huishoudens sterk blijft. Ook kan de verdere ontwikkeling van AI een substantiële impact hebben op productiviteit en economische groei.

Renteniveau Federal Reserve

Verder verwacht J.P. Morgan dat de Federal Reserve het huidige renteniveau vasthoudt totdat de inflatie verder daalt. Een van de risico’s die zand kunnen strooien in de economische motor zijn de Amerikaanse verkiezingen. Volgens J.P. Morgan kunnen vooral Amerikaanse small- en mid-cap-aandelen gevoelig zijn voor de verkiezingsuitslag en moeten beleggers met name letten op schone energiebedrijven.

De Amerikaanse zakenbank denkt dat de rally zich ook tot buiten de VS kan uitbreiden en dat Europese aandelenmarkten op een keerpunt staan dankzij een aandeelhoudersvriendelijk klimaat. Verder wijst de analist erop dat cyclische sectoren de Europese aandelenmarkten domineren, wat bij een renteverlaging de interesse van nieuwe beleggers in de regio kan aanwakkeren.

Japan en Latijns-Amerika

Ook in Japan ziet J.P. Morgan kansen, vooral omdat het land op het punt staat om de diepgewortelde deflatiespiraal te doorbreken. Tegelijkertijd dwingen structurele hervormingen Japanse bedrijven om zich meer te richten op efficiëntie en winstgevendheid, waardoor zij meer waarde teruggeven aan aandeelhouders dan ooit tevoren.

Volgens J.P. Morgan worden deze ontwikkelingen ondanks de recente rally nog niet volledig weerspiegeld in de aandelenkoersen. Japanse aandelen worden verhandeld rond hun gemiddelde waardering over de afgelopen vijftien jaar. Sectoren die er voor J.P. Morgan uitspringen zijn financiële waarden, consumentengoederen, technologie, industrie en vastgoed.

Lees ook Kans op beleidsfout Fed groeit

In Latijns-Amerika ziet de analist op de aandelenmarkten zowel solide winsten als aantrekkelijke waarderingen. Deze aandelen worden verhandeld tegen een koers-winstverhouding van 9, waar het gemiddelde over de afgelopen tien jaar op 12 ligt. Beleggers kunnen ervoor kiezen om zich specifiek te richten op de mijnbouwsector, omdat Latijns-Amerika een belangrijke leverancier is van grondstoffen die nodig zijn voor de energie- en digitale transitie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.