Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

LNG | Transitie en consolidatieslag

0 0 Leestijd ongeveer

De olie- en gasmarkt maakt een transformatie door en bereidt zich voor op een nieuwe realiteit. Naar verwachting zal de vraag naar gas de komende jaren verder toenemen, ten faveure van olie, stelt Goldman Sachs.

In de VS heeft de groeiende wereldwijde vraag naar gas geleid tot een opleving van het aanbod en Goldman Sachs denkt dat het aanbod tussen nu en 2029 met 54% zal zijn gegroeid.De Amerikaanse zakenbank denkt ook dat de kosten geleidelijk aan zullen afvlakken en dat dit Amerikaanse producenten een kostenvoordeel biedt.


De analisten verwachten dat dankzij nieuwe projecten in Noord-Amerika en Qatar tegen 2030 het wereldwijde LNG-aanbod met 80% is toegenomen. Zij zijn er dan ook zeker van dat de capaciteitsgroei in LNG een einde zal maken aan de energiecrisis die een paar jaar geleden is begonnen en zal leiden tot lagere energieprijzen in Europa en Azië.

Recente overnames

Goldman Sachs stelt verder dat na de recente overnames van Marathon Oil door ConocoPhilips en Pioneer door ExxonMobil de consolidatie van met name de Amerikaanse schaliegasmarkt nog maar in de beginfase zit. De belangrijkste vraag is of het verschil in waarderingen tussen de VS en Europa zal leiden tot trans-Atlantische fusies.

Lees ook Koper, het nieuwe olie

Voorlopig zorgen de huidige olieprijzen voor aantrekkelijke aandeelhoudersrendementen en blijft Goldman Sachs positief over met name de grote olie- en gasbedrijven. De analisten zijn neutraler over dienstverleners, zelfs met de groei van de energiemarkt die zij voor de komende jaren verwachten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.