Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Aandelen | Nog voldoende opwaarts potentieel

0 0 Leestijd ongeveer

Zes redenen waarom aandelen volgens Invesco nog altijd ruimte hebben om verder te stijgen. Een van de belangrijkste redenen waarom Invesco nog altijd opwaarts potentieel ziet voor aandelen, is dat de desinflatie in de VS zich herstelt.

Deze trend kan de Federal Reserve motiveren om te beginnen met het verlagen van de rente, wat kan leiden tot stijgende aandelenkoersen. Invesco verwacht dat aandelen buiten de VS en smallcaps beter zullen presteren als de renteverlagingen een feit worden.


De vermogensbeheerder ziet verder dat zowel particuliere als institutionele beleggers nog aanzienlijke cashreserves hebben en verwacht dat zodra de renteverlagingen op gang komen, dit geld naar vastrentende waarden en aandelen zal stromen.

Goede basis

Ook wijst Invesco erop dat in het eerste kwartaal maar liefst 78% van de bedrijven in de S&P 500 de winstverwachtingen overtrof en van de STOXX 600-bedrijven 60,7% de prognoses versloeg. Deze resultaten bieden een goede basis voor aandelen om verder te stijgen.

Daarbij vindt Invesco dat aandelen over het algemeen nog altijd gunstig gewaardeerd zijn. De analist stelt dat onder andere aandelen in Japan, Europa, het Verenigd Koninkrijk en China aan de onderkant van hun voor de cyclus gecorrigeerde koers-winstverhouding bevinden. Hoewel waarderingen zelden een goede indicatie zijn voor sterke prestaties op korte termijn, kunnen lage waarderingen en positieve verrassingen volgens Invesco een krachtige combinatie zijn.

Meer aandeleninkoop

Een andere belangrijke factor is volgens Invesco dat bedrijven wereldwijd steeds meer eigen aandelen inkopen. Uit onderzoek blijkt dat het terugkopen van aandelen niet alleen zorgt voor hogere koersen, maar ook voor meer liquiditeit en lagere volatiliteit.

Lees ook 7 redenen voor optimisme

Tot slot ziet Invesco dat beleggers ondanks de toegenomen geopolitieke spanningen niet-risicovolle activa meer zijn gaan mijden. Goud wordt ingezet als risicoafdekking om aandelen juist in portefeuilles te kunnen houden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.