Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Invesco | 7 redenen voor optimisme

0 0 Leestijd ongeveer

Invesco stelt dat in verschillende werelddelen de economie herstelt.

Invesco ziet op verschillende plekken op de wereld dat de economie er beter voor staat dan gedacht. De verstoringen van het scheepvaartverkeer in de Rode Zee hebben bijvoorbeeld vooralsnog economisch gezien tot weinig problemen geleid. Invesco houdt er rekening mee dat de energie- en grondstoffenprijzen alsnog flink kunnen oplopen, maar stelt dat bedrijven dankzij de coronapandemie hier beter op zijn voorbereid.

Verder wijst Invesco op de economische groei in de VS. De kans op een renteverlaging in maart is nihil, maar de analisten denken dat de Fed in het tweede kwartaal de rente zal verlagen en dat in de rest van het jaar nog meer renteverlagingen volgen. De Amerikaanse centrale bank wacht namelijk niet af totdat economische zwakte optreedt, mits de inflatie afneemt. Volgens Invesco zijn de tekenen daarvoor aanwezig.

Short Selling

Invesco is ook hoopvol dat in China het tij zal keren. De restricties die zijn aangekondigd voor short selling van Chinese aandelen laten volgens de vermogensbeheerder zien dat beleidsmakers een einde willen maken aan de zwakte van de aandelenmarkt.

Hoogste punt

In de eurozone stonden de productiecijfers op het hoogste punt in tien jaar. Hoewel dit alleen maar aangeeft dat de productieafname minder wordt, is Invesco er content mee. Verder zijn de analisten gerustgesteld door de woorden van de ECB over de inflatie en verwachten zij dat de Europese centrale bank het voorbeeld van zijn Amerikaanse evenknie zal volgen en later dit jaar de rente verlaagt.

Japan wil juist dat de hogere inflatie aanhoudt. Volgens Invesco zijn de onlangs begonnen loononderhandelingen zeer belangrijk om dit te realiseren. Een grote loonstijging zou heel positief zijn voor de Japanse economie, aldus Invesco.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.