Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 28 mei 13:41

Aalberts | Tegenwind, maar marges blijven mooi op peil

0 0 Leestijd ongeveer

Het cyclische Aalberts is niet sterk uit de startblokken gekomen in 2024, maar klanten rekenen alweer op een herstel van de vraag tegen het einde van het jaar.

De omzet van Aalberts is over de eerste vier maanden van 2024 autonoom gedaald met 2,6% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De industriële onderneming liet in een trading-update weten tegenwind te ervaren op de belangrijke eindmarkt duurzame gebouwen. Door onder andere de hoge rente en kosteninflatie vallen de verkopen gerelateerd aan de bouwmarkt tegen. Bij Building Technology was er dan ook sprake van een krimp van 6,1%.

Europese nieuwbouwprojecten

Nieuwbouwprojecten in Europa lopen in verschillende landen nog altijd vertraging op. De vraag vanuit de renovatiemarkt bleef zoals verwacht wel redelijk stabiel bij Aalberts. Een positieve noot is dat de voorraden bij klanten binnen dit segment laag blijven.

Komt er een herstel op de markt voor duurzame gebouwen, dan zullen we dit naar verwachting direct terugzien in de resultaten van Aalberts.

Omzetgroei Industrial Technology

Bij de divisie Industrial Technology was wel sprake van omzetgroei (+1,7%). Hieronder valt onder meer de eindmarkt halfgeleiders, waar Aalberts toeleverancier is aan ASML. Deze markt is voor het bedrijf steeds belangrijker geworden door de jaren heen. In 2023 waren halfgeleiders goed voor 14% van de totale omzet, in 2018 was dat nog slechts 6%.

Zonder winstcijfers te delen, liet het management weten erin te slagen de marges op groepsniveau goed op peil te houden, mede dankzij kostenbesparingen. Een concrete prognose voor het gehele jaar werd niet afgegeven.

Aandeelhouders moesten het doen met de optimistische verwachting dat in verschillende divisies van Aalberts de vraag tegen het einde van 2024 weer zal aantrekken.

Advies aandeel Aalberts op ‘kopen’

De trading update gaf geen aanleiding om ons advies te veranderen. Bij een geschatte k/w 2024 van 14 en een dividendrendement van 2,5% herhalen we ons koopaanbeveling voor Aalberts.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ