Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Nestlé | Ondanks marktpotentie nog niet koopwaardig

0 0 Leestijd ongeveer

Nestlé is vooralsnog niet het favoriete levensmiddelenconcern van het analistengilde.

Bernstein Research denkt dat na de zeer zwakke koersontwikkeling van Nestlé in de afgelopen twaalf maanden er betere tijden in het verschiet liggen voor de huishoud- en levensmiddelensector.


Hoewel de analisten de waardering van Nestlé aantrekkelijk vinden, mist het aandeel in hun ogen katalysatoren. Daarom komen zij niet verder dan een houdadvies met daarbij een koersdoel van CHF105. Binnen de sector is Unilever voor Bernstein Research de favoriet.

Verwacht profijt

RBC Capital Markets verwacht dat de activiteiten op het gebied van voeding voor volwassenen en medische voeding zouden moeten profiteren van de vergrijzing en de stijgende kosten van de gezondheidszorg.

Lees ook Uitgekotst en daardoor goedkoop

De Canadese zakenbank denkt dat bedrijven in deze sector een omzetgroei van ongeveer 5% moeten kunnen realiseren, terwijl door de toetredingsdrempels de marges hoog liggen en een aanzienlijke bijdrage aan de winstgroei leveren. Het advies van RBC voor Nestlé luidt ‘houden’ met een koersdoel van CHF96.

Verhoging

Jefferies heeft naar aanleiding van de recente verkoopcijfers van Nestlé het koersdoel verhoogd van CHF84,50 naar CHF86 en stelt dat de daling van de volumegroei bijna volledig te wijten is geweest aan eenmalige effecten.

Om de marktverwachtingen voor het tweede kwartaal te overtreffen, moet Nestlé naar inschatting van Jefferies de onderliggende groei met meer dan een procentpunt versnellen. Bovendien lijkt een significante verbetering van de vraag van Amerikaanse consumenten op dit moment onwaarschijnlijk. Daarom blijft het advies van Jefferies staan op ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.