Updates

Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen

Lezerstips | Toptien met van alles wat

0 0 Leestijd ongeveer

De toptien van de Lezerscompetitie van Beleggers Belangen biedt van alles wat. Van BAM tot bitcoin en van Nvidia tot NewAmsterdam Pharma; voor beleggers was het goed geld verdienen in de eerste vijf maanden van 2024.

Bij de eerste update van de jaarlijkse Lezerscompetitie van Beleggers Belangen staan zeven aandelen met een notering aan de Nasdaq in New York in de toptien. De Nederlandse eer wordt tegen slotkoersen van donderdag 9 mei hoog gehouden door bouwer BAM, terwijl ook het Amerikaanse Envipco een notering heeft op het Beursplein. Bitcoin maakt de top van het tussenklassement compleet.

Verrassend is de samenstelling van de toppers in de lezerscompetitie niet te noemen, aangezien Nasdaq-aandelen eind vorig jaar veruit favoriet waren bij onze abonnees. Maar onder de zeven Nasdaq aandelen vinden we – naast bedrijven die iedere op de VS georiënteerde belegger kent zoals Nvidia, Applied Materials en Qualcomm – wel een paar verrassende namen. Drie van die nauwelijks gevolgde fondsen zijn NewAmsterdam Pharma, Purple Innovation en Geron.

Geron is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van therapieën voor de behandeling van kanker. Dit fonds schoot omhoog na de positieve beoordeling van de Amerikaanse toezichthouders op een middel tegen bloedkanker. Purple Innovation produceert en verkoopt comfortproducten, met name matrassen en kussens. Het aandeel toonde herstel dit jaar, na een jarenlange neergang.

NewAmsterdam Pharma – de koploper na ruim vijf maanden – is weer een biofarmaceutisch bedrijf. De in Naarden gevestigde onderneming richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapieën voor de behandeling van stofwisselingsziekten. De koers van dit aandeel verdubbelde meteen begin dit jaar nadat het bedrijf de strategische prioriteiten tot medio 2025 had bekend gemaakt.

Recycling- en statiegeldsystemen

Tussen al dat Amerikaanse geweld in is het leuk twee aandelen terug te zien die op het Beursplein beter bekend zijn. Envipco, leverancier van recycling- en statiegeldsystemen voor met name plastic flessen, maakte begin maart sterke cijfers over het vierde kwartaal bekend, waarna de koers ruim 50% aandikte.

En voor de Nederlandse belegger nog dichter bij huis voelt ongetwijfeld BAM. Het jaarbericht van de bouwer werd in februari onthaald met een koerssprong van ruim 20%, omdat BAM zijn financiële doelen aanscherpte en zijn aandeelhouders beter gaat belonen. De meest recente cijfers van de bouwer werden overigens minder goed ontvangen.

Met nog bijna acht maanden te gaan in 2024 zullen er ongetwijfeld nog vele verschuivingen komen in de toptien van onze lezerscompetitie. Begin september geven wij weer een tussenstand.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.