Updates

Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Universal Music Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Universal Music Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
kopen
Portefeuilles Menno van Hoven, 15 dec 2023 12:17

Dividendportefeuille | Zwaargewicht Broadcom blijft records aan elkaar rijgen

0 0 Leestijd ongeveer

Zwaargewicht Broadcom ging voor het eerst door de grens van $1000 en de Europese dividendkampioenen L’Oréal en Wolters Kluwer zijn inmiddels allebei goed voor ruim 100% winst.

Op de beurzen kan het niet op momenteel, en daarbij doen de Amerikaanse aandelen het, opnieuw, veel beter dan de Europese sectorgenoten. Althans, als we inzoomen op de Dividendportefeuille. Terwijl de meeste Europese dividendgroeiers blijven kwakkelen, breken hun Amerikaanse evenknieën bijna dagelijks nieuwe records. Op de lange lijst met all-time highs in de Verenigde Staten staan deze week weer vele tientallen prachtige dividendgroei-aandelen, waaronder portefeuillefondsen als Broadcom, ITT,KLA Corporation, Roper Technologies en Monolithic Power. Veel andere aandelen noteren vlakbij hun hoogste koersen ooit, iets wat we van slechts een paar Europese Dividendportefeuilleaandelen kunnen zeggen. Dividendkampioenen L’Oréal en Wolters Kluwer zijn de echte crème de la crème in Europa wat betreft dividend en deze aandelen staan momenteel op een recordstand. Assa Abloy komt in de buurt van de hoogste koers ooit, maar is daar nog niet.

Bekijk ook het dossier Dividend Beleggen

Dure aandelen?

Het leuke is wel dat het vaak de allerduurste aandelen zijn die het op langere termijn het beste doen; L’Oréal was volgens velen altijd veel te duur, ook toen ik het kocht voor de Dividendportefeuille. Toch staat er inmiddels 100% winst op het bord met de positie in de Franse cosmeticagigant na de aankoop in augustus 2019. En ja, met een geschatte k/w van bijna 37 voor 2024 is het aandeel nog steeds erg prijzig, net als in 2019.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor Wolters Kluwer, dat ik eigenlijk veel te laat pas kocht in maart 2021, toen er na een flinke koersdip een mooie nieuwe kans ontstond. Ook Wolters Kluwer is inmiddels de grens van 100% rendement gepasseerd. En ook dit aandeel blijft optisch zeer duur met een k/w van bijna 30 voor volgend jaar. Maar Wolters Kluwer en L’Oréal voeren ook al jarenlang de lijstjes van sterkste dividendgroeiers aan en beschikken bovendien alle twee over een smetteloze historie met decennia op rij zonder verlaging en (bijna) jaarlijks dubbelcijferige verhogingen, zeker in de laatste tien jaar.

Broadcom

Een derde mijlpaal werd bereikt door Broadcom, het succesnummer van 2023 met nu 84% winst. Het technologiebedrijf was op weekbasis met afstand de grootste stijger met +12% en doorbrak voor het eerst de grens van $1000. Anders dan Wolters Kluwer en L’Oréal was de waardering van Broadcom juist altijd extreem laag, ook toen ik het aandeel voor de Dividendportefeuille kocht in september 2020. Sindsdien is het rendement ruim 200% en zelfs nu is de waardering met een k/w van 22 niet eens heel extreem, zeker vergeleken met de meeste sectorgenoten, zowel in Nederland als in de VS. Het verbaast mij dan ook niet dat beleggers afgelopen week alsnog massaal instapten. Qua dividend heeft Broadcom wel veel overeenkomsten met L’Oréal en Wolters: de uitkering gaat nu al dertien jaar op rij elk jaar met dubbele cijfers omhoog; vorige week werd een nieuwe verhoging van 14% aangekondigd naar $5,25 per kwartaal, waardoor het dividendrendement nog steeds ruim 2% is.

Ook Ecolab, Eastman Chemical en Bristol-Myers verhoogden het dividend vorige week. Met nog krap twee weken te gaan is al duidelijk: 2023 is weer een topjaar.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €32,25 per kwartaal. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!