Updates

Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden

Actueel advies

Analisten Christian Slagter-Koster, 17 dec 2023 08:59

TD Cowen | Amazon.com blijft favoriet

0 0 Leestijd ongeveer

Ondanks de forse koersstijging in 2023 blijft Amazon.com op de favorietenlijst van TD Cowen.



Amazon.com (koers 7 december: $146,88) staat dit jaar op een koerswinst van ruim 71%. Dit was onder meer te danken aan sterke resultaten in de afgelopen kwartalen en ook de prestaties in het vierde kwartaal zijn hoopgevend. De Amerikaanse e-commercegigant zei afgelopen week dat er tijdens de recente feestdagenperiode meer dan een miljard items op de webshop werden verkocht.

Favoriete aandeel

Voor TD Cowen blijft Amazon het favoriete aandeel binnen de technologiesector voor 2024. De investeringsbank is enthousiast over de margeverwachtingen van het bedrijf en ziet vooral mogelijkheden voor Amazon om de omzet van Amazon Web Services te versnellen. De clouddivisie lijkt klaar om te profiteren van bedrijven die aan de slag willen met kunstmatige intelligentie.

Advertenties

Verder wijst TD Cowen erop dat Amazon zich voorbereidt om volgend jaar in de VS advertenties te tonen op Prime Video. Om geen advertenties te zien, moeten gebruikers van de streamingdienst $3 per maand betalen. De analisten schatten dat dit Amazon in het eerste jaar $1,5-3 mrd aan extra advertentie-inkomsten kan opleveren en nog eens $800 mln van mensen die dit afkopen.

Koersdeel verhoogd

Dankzij de prestaties van de clouddivisie en toenemende advertentie-inkomsten verwacht TD Cowen dat de operationele inkomsten van Amazon volgend jaar uitkomen op $58 mrd. Recente kostenbesparingen kunnen het bedrijfsresultaat opvoeren. TD Cowen heeft zijn koersdoel voor het aandeel verhoogd met $20 naar $200.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.