Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Portefeuilles Menno van Hoven, 23 nov 2023 16:46

Dividendportefeuille | Winstweek met Broadcom (bijna) op $1000

0 0 Leestijd ongeveer

Het rendement van de Dividendportefeuille dikte met nog eens 1,8 procentpunt aan tot precies +8% in 2023, ondanks een zwakkere dollar. Er was richtinggevend nieuws voor Broadcom, LVMH en Bristol-Myers.

Het kan niet op voor de Dividendportefeuille: opnieuw een winstweek en een rendement dat in 2023 verder klimt naar precies +8,0%. En dat terwijl de dollar, die zeer bepalend is met nu 68,3% belegd in Amerikaanse aandelen, een behoorlijke stap terug moest doen. Dit jaar staat de munt op 2,3% verlies ten opzichte van de euro.

Het zijn hoe dan ook prachtige tijden op de beurs en in de Dividendportefeuille is er een aantal achterblijvers en/of recente dalers die sterk herstellen (Tecan, Straumann, Merck KgAa, Assa Abloy, Coloplast, Valmont, Union Pacific, Valmont). Dat geldt ook voor de ijzersterke semiconductoraandelen – die een bovengemiddeld zware weging hebben en verreweg het grootste deel van de technologiesector (nu 17,1% weging).

Eén van de mooiste aandelen in de sector is en blijft voor mij Microchip, vooral natuurlijk vanwege de extreme dividendgroei én de unieke verhoging per kwartaal. Microchip was op weekbasis na Tecan de grote winnaar met +10,6%, terwijl ook sectorgenoten Monolithic Power (+8,7%) en KLA Corp (+6%) de opmars van de afgelopen weken verder doorzetten. Het was ook voor het eerst in lange tijd weer een week zonder grote dalers. Ditmaal bungelen Diageo en Bristol-Myers met allebei -3% onderaan het lijstje.

Broadcom net niet op $1000

Het voor mij meest opvallende aandeel deze week was zonder twijfel Broadcom, dat nog eens 5% aandikte en wederom een hoogste koers ooit aantikte. Het bizarre is dat de semiconductorreus maandag intraday met $999,87 net de magische grens van $1000 niet wist te doorbreken. De kans is natuurlijk groot dat dit de komende weken alsnog een keer gaat gebeuren.

Broadcom is één van de grote uitblinkers onder de semiconductoraandelen, vooral vanwege de AI-boom, waarvan het aandeel na Nvidia één van de meest prominente profiteurs is op chipgebied. Met nu 195,6% rendement sinds september 2020 is Broadcom zonder meer één van de meest succesvolle aankopen ooit geweest tot nu toe. Ik ben zeer bullish op het aandeel, en op de andere chippers in de Dividendportefeuille, en denk voorlopig nog lang niet aan (gedeeltelijk) winstnemen.

Het is eigenlijk te gek voor woorden dat Broadcom jarenlang achterbleef, gezien de extreem lage waardering en het bovengemiddeld hoge dividend, dat bovendien jaarlijks met dubbele cijfers werd verhoogd. Dat was de aanleiding om het aandeel te kopen en die keuze betaalt zich nu eindelijk dubbel en dwars uit, zij het natuurlijk met wat geluk: de AI-boom stuwt de koers dit jaar met 78% op.

Ook verliezers

Natuurlijk gaan niet alle aandelen omhoog met Bristol Myers Squibb als één van de beste voorbeelden. De farmaceut, die toch al onder grote druk stond, bereikte de laagste koers sinds maart 2020, deels op slecht nieuws van sectorgenoot Bayer en deels op nieuws van een vertraagde goedkeuring van een bloedkankermedicijn. Het aandeel is spotgoedkoop, maar de markt wil bewijs dat het op lange termijn wegvallende omzet kan compenseren met nieuwe medicijnen. Ook opvallend tot slot was dat UBS het advies voor LVMH van ‘kopen’ naar ‘houden’ verlaagde op basis van de waardering.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €32,25 per kwartaal. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!