Updates

Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Dividend Menno van Hoven, 15 nov 2023 13:08

Dividendnieuws | Aristocrats laten van zich horen

0 0 Leestijd ongeveer

Met de stroom bedrijfscijfers komt er ook veel nieuws over dividend binnen, met ditmaal een hoofdrol voor Dividend Aristocrats in zowel Europa als de VS.

Coloplast


Het Deense healthcarebedrijf Coloplast, dat onder meer catheters en wondverzorgingsproducten maakt, verhoogt het dividend over het tot eind september lopende boekjaar met 5% naar DKK21,00 per aandeel. Dat betekent dat beleggers een slotdividend van DKK16 per aandeel ontvangen. De  ex-dividenddatum is 8 december. Het dividendrendement van het aandeel Coloplast is nu 2,9%.

KLA Corp


Dividendportefeuille-aandeel KLA Corp verhoogt het dividend dit jaar met 11,5% naar $1,45 per kwartaal. Dat is alweer het 14de jaar op rij van dividendgroei voor het halfgeleideraandeel, dat een dividendrendement van 1,2% heeft bij een koers van $517.

Roper Tech


Roper Technologies, het breed gespreide technologiebedrijf dat zich de laatste jaren middels een serie acquisities vooral toelegt op software voor nichemarkten, verhoogt het dividend ook in 2023 met een keurige 10%, wat in lijn is met de voorgaande jaren. Roper is een van de weinige Dividend Aristocrats die momenteel rond een hoogste koers ooit noteren. Het dividend van Roper gaat nu 31 jaar op rij omhoog en het dividendrendement van Roper, dat is opgenomen in de dividendportefeuille, is 0,6%.

Becton Dickinson


Dividend Aristocrat Becton Dickinson verhoogt het dividend met 4,4% naar $0,95 per kwartaal. Het is alweer het 52ste opeenvolgende jaar dat het dividend wordt verhoogd door het medische technologiebedrijf. Het dividendrendement is 1,6% bij een koers van $232. Becton Dickinson zit in de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen.

ADP


Automatic Data Processing, afgekort ADP (wat ook het tickersymbool is) verhoogt het dividend met 12% naar een nieuw record van $1,40 per kwartaal. Het is voor de HR- en payroll-specialist het 49ste jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd. Het aandeel ADP, dat in 2023 zo’n 5% daalde op de beurs in New York, heeft nu een dividendrendement van 2,5% bij een beurskoers van $227.

Emerson Electric


Ook Dividend Aristocrat Emerson Electric, een sectorgenoot van het Franse Schneider Electric, verhoogt opnieuw het dividend, net als de voorgaande jaren met slechts 1%. Aandeelhouders krijgen nu $0,525 per kwartaal tegen eerder $0,52. Met deze minimale verhoging het het track record naar 67 jaar van onafgebroken dividendverhogingen voor Emerson, dat een dividendrendement van 2,5% heeft bij een beurskoers van $86.

American Financial Group


De Amerikaanse schadeverzekeraar American Financial Group (AFG), sinds kort opgenomen in de Dividendportefeuille, betaalt een speciaal dividend van $1,50 per aandeel. Eerder werd het reguliere dividend al met 13% verhoogd naar $0,71 per kwartaal. Het gewone dividendrendement van AFG, dat in februari al een extra dividend van $4,00 per aandeel betaalde, is 2,7%.

Microchip


Semiconductor aandeel Microchip Technology, ook al opgenomen in de dividendportefeuille, blijft indruk maken met een vierde dividendverhoging dit jaar. Ditmaal komt er 7% bij, goed voor een prachtige dividendverhoging van in totaal bijna 34% in 2023, volgend op vergelijkbare verhogingen in de voorgaande jaren. Microchip heeft nu een dividendrendement van 2,4% bij een koers van $75.

VF Corp


Voormalig Dividend Aristocrat VF Corporation, bekend van merken als Vans, The North Face en Timberland, verlaagde in oktober voor de tweede keer dit jaar het dividend. Na een eerdere verlaging van $0,51 naar $0,30 volgt nu een nieuwe verlaging naar $0,09 per kwartaal. Het aandeel VF Corp daalde dit jaar met 47%, het dividend is 2,4%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ