Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 13 nov 2023 15:00

Allianz ligt ondanks natuurrampen op koers voor sterk 2023

0 0 Leestijd ongeveer

Allianz kende een minder kwartaal, door hogere schade-uitkeringen als gevolg van natuurrampen. De verzekeraar houdt echter vast aan de doelstellingen en ziet de instroom bij de vermogenstak groeien.

De inkomsten van Allianz zijn in het derde kwartaal met 5% toegenomen tot €36,5 mrd. In het schadesegment stegen de totale premieontvangsten met 6% naar €16,2 mrd. Als de valuta-impact en eenmalige lasten buiten beschouwing blijven, was die groei zelfs 11% geweest. Aan de andere kant namen de schade-uitkeringen als gevolg van natuurrampen zoals najaarsstormen ook sterk toe. De verhouding tussen dit soort uitkeringen en premie-inkomsten – de zogeheten combined ratio – verslechterde van 92,5% naar 96,5%. Het operationeel resultaat van de afdeling daalde met 25% naar €1,4 mrd. Bij de levensactiviteiten nam dit bedrag met 5% af naar €1,3 mrd. Die terugval werd veroorzaakt door valutategenwind en de invoering van een nieuwe boekhoudregel in de Verenigde Staten.

Meevaller bij vermogensbeheer

De resultaatdaling bij de twee belangrijkste divisies kwam niet als een verrassing. Dat gold wel voor de kapitaalinstroom van ruim €10 mrd bij de afdeling vermogensbeheer. Met name de Amerikaanse dochter Pimco profiteert van betere vooruitzichten op de obligatiemarkt. Dankzij die instroom bleef het beheerd vermogen ondanks koersdalingen in het aandelensegment grofweg gelijk. Dat gold ook voor het operationeel resultaat van €788 mln bij deze activiteiten. Op concernniveau viel het operationeel resultaat met 15% terug naar €3,5 mrd. De nettowinst daalde door een wat hogere belastingdruk met 29% naar €2,1 mrd. Allianz herhaalde de prognose voor heel 2023 van een operationeel resultaat van circa €14,2 mrd.

Advies aandeel Allianz op ‘houden’

De beurskoers veerde na de cijfers met 2% op omdat de verzekeraar het lastige kwartaal beter is doorgekomen dan beleggers vreesden. Bij een verwachte winst per aandeel van €23 komt de k/w voor dit jaar op 9,9. Die waardering past bij de verwachte groei van het operationeel resultaat en het dividendrendement van 5,5%, zodat het houdadvies voor het aandeel Allianz niet wordt gewijzigd.

 

Allianz in cijfers Q3 2023 Q3 2022
Omzet €36,5 mrd €34,9 mrd
Oper. resultaat €3.468 mln €4.062 mln
Nettowinst €2.130 mln €3.001 mln

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €32,25 per kwartaal. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!