Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 3 nov 2023 15:26

ECP | Weer dividendgroei bij winkelvastgoedfonds

0 0 Leestijd ongeveer

De hoge indexatie geeft Eurocommercial Properties (ECP) de wind in de rug. Het winkelfonds schroeft de winstverwachting op en keert een hoger dividend uit.

ECP heeft over de eerste negen maanden de netto-huuropbrengsten met 7,1% opgevoerd naar €144,6 mln. De autonome huurgroei op jaarbasis lag op 8,3%, vooral gedreven door de hoge indexatie in Italië en Zweden. In België en Frankrijk lagen de inflatiecijfers wat lager. Het directe beleggingsresultaat uit de exploitatie van de winkelcentra steeg met 3,6% naar €96 mln, ofwel €1,81 per aandeel (+2,3%). Hogere huren compenseerden de stijging van de rentelasten.

Aangezien de rente op 81% van de uitstaande schuld is vastgezet, blijven de gevolgen van de rentestijging vooralsnog beperkt. De rentelasten in de resterende maanden van dit jaar stabiliseren op het huidige niveau. Dit geeft ECP vertrouwen om de outlook te verhogen naar een direct resultaat per aandeel van €2,30 tot €2,35, tegen de oude prognose van €2,25 tot €2,30.

Dat betekent alsnog een lichte groei vergeleken met 2022 (€2,28). Ook het dividend kan weer toenemen. ECP keert alvast een interim-dividend uit van €0,64 per aandeel, conform het nieuwe dividendbeleid van 40% van het cash dividend in het voorgaande jaar. Dat is 6,7% meer dan het interim-dividend van vorig jaar. Ik verhoog mijn winsttaxatie naar €2,33 per aandeel, maar laat de dividendraming staan op €1,72 per aandeel.

Advies aandeel ECP op ‘kopen’

Dat levert op de huidige koers een fraai dividendrendement op van 7,7%. Ook het forse disagio van 43% wijst nog altijd op een stevige onderwaardering van het aandeel.

Beleggers zijn te negatief. Ondanks de hogere lange rente blijft de waarde van het vastgoed stabiel.

De flinke huurstijging compenseert de hogere aanvangsrendementen in de markt. Bovendien blijft de huurdersvraag sterk, getuige de lage leegstand van 1,5% en de huurstijging van 2,1% boven de indexatie die het aandeel ECP wist te bedingen op nieuwe huurcontracten. Het advies blijft ‘kopen’.

*Auteur heeft een positie in ECP.

EERSTE NEGEN MAANDEN
in mln € 2023 2022
Netto-huurinkomsten 144,6 135,0
Direct beleggingsresultaat 96,0 92,7
Netto resultaat 66,5 230,0

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ