Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Tips Jeff Thijssen, 4 okt 2023 15:40

Redactietips Jeff I Beleggen is een marathon, geen sprint

0 0 Leestijd ongeveer

Bij mijn redactietips springen twee mooie winnaars en een duidelijke verliezer eruit. Doordat het herstelpotentieel van deze verlieslatende positie groot is breng ik geen wijzigingen aan.

Beurskoersen laten zich op de korte termijn lastig voorspellen. Dat komt doordat financiële markten naar mijn mening inefficiënt zijn en niet rationeel. De getipte aandelen aan het begin van het jaar houd ik stevig vast voor een langere periode. Winst of verlies brengt daar niet snel verandering in.

Kinepolis 

Dankzij films als Avatar, Barbie, Super Mario Bros en Oppenheimer gaat het steeds beter met de bezoekersaantallen bij bioscopen. Bioscoopketen Kinepolis profiteert hiervan. In de eerste zes maanden van 2023 wist het dan ook al een recordomzet te boeken. Consumenten blijken bereid te zijn om meer voor tickets te betalen. Tegelijkertijd besteden de klanten ook steeds meer aan drinken, eten en ‘beleving’ (bijvoorbeeld premium stoelen). Kinepolis is een onderneming die bekendstaat om zijn sterke vrije kasstroomgeneratie, die het bedrijf telkens kansen biedt om overnames te doen. In het verleden bleken deze telkens zeer succesvol. Bij een geschatte k/w 2023 van 16 is het aandeel koopwaardig.

D’ieteren 

D’ieteren is een Belgische holding. Het belangrijkste belang is Belron, bij het grote publiek beter bekend als Carglass, wereldmarktleider op het gebied van het vervangen van autoruiten. Het vervangen van dergelijke ruiten wordt steeds complexer, doordat er steeds meer technologie in autoruiten zit. Dat speelt Carglass, dat hoge marges behaalt, in de kaart. Ook in minder economische tijden zullen consumenten niet snel besparen op vervanging of reparatie van een autoruit. Naast Carglass bezit D’ieteren ook een aantal andere interessante belangen. De nettovermogenswaarde van de holding schat ik op €235 per aandeel. Rekening houdend met een korting van 15%, bedraagt mijn koersdoel €199.

Bekijk hier de andere redactietips

ASML 

De groeivooruitzichten van de wereldwijde chipmarkt op de lange termijn blijven dankzij verschillende megatrends uitstekend. Een onderneming die daarvan moet kunnen profiteren is ASML uit Veldhoven. De laatste maanden is de beurskoers van de chipmachinefabrikant wat onder druk komen te staan op een aantal cyclische eindmarkten. De vraag naar halfgeleiders voor consumentenelektronica (onder andere smartphones) is momenteel bijvoorbeeld een stuk minder. Daarnaast is de bouw van nieuwe chipfabrieken bij TSMC wat vertraagd, als gevolg van een tekort aan geschoold personeel. Wat in het vat zit, verzuurt echter niet. De komende jaren is er nog behoorlijk wat groei te verwachten, waarbij de brutomarge geleidelijk dient op te lopen van 50% naar 60%. Bij een geschatte k/w 2024 van 23 zijn de stukken het oppikken waard.

Just Eat Takeaway 

Het aandeel Just Eat Takeaway (JET) ligt er nog altijd zwak bij. Positief nieuws dat het bedrijf een rechtszaak heeft gewonnen in New York omtrent ‘fee caps’, heeft daar weinig verandering in gebracht. In New York zaten ook na de coronarestricties nog altijd limieten op de vergoeding die JET mocht vragen voor de verwerking van haar orders. Hierdoor liep het bedrijf behoorlijk wat inkomsten mis. Aan deze situatie komt met de winst van de rechtszaak nu een einde, hetgeen naast een schadevergoeding een positief effect zal hebben op de resultaten en ook de marktwaarde van Grubhub.

De Amerikaanse activiteiten staan al een tijd in de etalage. Het aandeel JET beschikt over een aanzienlijk herstelpotentieel, nu ook blijkt dat de activiteiten in het VK/Ierland steeds beter beginnen te draaien. In de eerste helft van 2023 wist JET in deze regio een ebitda-marge te behalen van 1,8%. Het management verwacht dit op niet al te lange termijn te kunnen opkrikken naar 5%. Ik houd de stukken stevig vast.

Ik beleg privé in alle genoemde aandelen

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €32,25 per kwartaal. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!