Updates

Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
houden

Morningstar | Disney en Paramount favoriet

0 0 Leestijd ongeveer

Morningstar geeft in de sector media & entertainment de voorkeur aan Disney en Paramount en plaatst kritische kanttekeningen bij Netflix.

De aandelenkoersen van grote Amerikaanse media- en entertainmentbedrijven zijn sinds begin dit jaar gestegen, maar liggen nog niet op het niveau van begin 2022. De oorzaken daarvan zijn volgens Morningstar de oplopende kosten voor contentproductie en de teruglopende groei van het aantal abonnees. Daardoor zijn deze aandelen momenteel ondergewaardeerd en ziet Morningstar vooral kansen voor Disney en Paramount.

Disney is volgens Morningstar van alle traditionele beursgenoteerde mediabedrijven in de beste positie om ook een succesvol streamingbedrijf te realiseren. Dat is naast het enorme filmaanbod en de vele sterke titels ook te danken aan de eigen opnamestudio’s die Disney bezit.

Verder is Morningstar te spreken over de terugkeer van Bob Iger als bestuursvoorzitter van Disney. In zijn nieuwe strategie ligt de nadruk minder op het werven van nieuwe abonnees voor diensten als Disney+ en meer op het winstgevend maken van deze onderdelen. Dat moet onder andere gebeuren door 7.000 banen te schrappen en minder geld te investeren in eigen producties. Daarnaast verwacht Morningstar dat de attractieparken en resorts van Disney meer bezoekers blijven trekken.

Verstandige groei Paramount

Ook ziet Morningstar kansen voor het aandeel Paramount Global, dat eigendom is van mediaconglomeraat ViacomCBS en een van de grootste filmstudio’s ter wereld heeft. De afgelopen jaren is streamingdienst Paramount+ snel gegroeid. Morningstar verwacht dat Paramount in gaat zetten op verstandige groei van het aantal abonnees en net als Disney meer zal letten op de kosten. De analist constateert daarnaast dat Tubi, de gratis streamingdienst van Paramount met reclame tussendoor, snel aan populariteit wint.

Netflix overgewaardeerd

Morningstar is terughoudend over de kansen van Netflix. De groei van het aantal abonnees neemt al enige tijd af en Morningstar is sceptisch over de acties van Netflix om dit tegen te gaan.

Ook is Morningstar niet enthousiast over het feit dat het bedrijf momenteel twee topmannen heeft. De analist kent geen enkel succesvol mediaconcern of andere multinational waar twee mensen tegelijkertijd aan het roer hebben gestaan en betwijfelt of Netflix beide mannen in dit model langdurig aan zich kan binden.

Daarbij vindt Morningstar de inkomsten van Netflix niet geweldig. Deze stegen weliswaar in het eerste kwartaal met 8%, maar de helft daarvan verdween door ongunstige wisselkoersen. Morningstar vindt het aandeel Netflix dan ook overgewaardeerd.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.