Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen

Actueel advies

DSM | Kopen, aanmelden en lekker stevig vasthouden

0 0 Leestijd ongeveer

DSM heeft van de aandeelhouders groen licht gekregen voor de fusie met Firmenich. Door een vertraging bij de Indiase toezichthouder, wordt de aanmeldingstermijn verlengd.

DSM en Firmenich hebben maandag een belangrijke horde in het fusieproces genomen. Op een speciale aandeelhoudersvergadering – waar 75,9% van het geplaatste kapitaal aanwezig was – kreeg de transactie de goedkeuring van 99,9% van de uitgebrachte stemmen. Die uitslag is geen verrassing, maar dat geldt wel de verlenging van de aanmeldingstermijn. In plaats van tot en met 31 januari, is het mogelijk om de stukken tot minstens 7 maart en uiterlijk tot 11 april aan te melden.

De vertraging wordt veroorzaakt doordat nog niet alle toezichthouders de transactie hebben goedgekeurd. De fusiepartners hebben geen signalen ontvangen dat er inhoudelijk bezwaren zijn. Het keuringsproces verloopt met name in India echter minder vlot dan verwacht. De toezichthouder in dat land kan pas groen licht geven als er een nieuwe voorzitter is aangetreden. Die vacature staat overigens al sinds oktober open.

Tegenvallen bij branchegenoot

De beurskoers van DSM viel met bijna 4% terug op de maandag dat de aanmeldingstermijn werd verlengd. Dat weerspiegelt geen toenemende onzekerheid over de fusie, maar twijfels over de jaarcijfers die op 16 februari naar buiten komen. De Duitse branchegenoot Symrise waarschuwde dat de resultaten over het vierde kwartaal achterblijven bij de verwachtingen als gevolg van margedruk en een flinke afschrijving in Zweden.

DSM kreeg in het derde kwartaal al te maken met hoge energiekosten. Op de middellange termijn kan de fusie met Firmenich helpen om via synergie- en schaalvoordelen de marge juist op te krikken. Voorlopig is er nog geen aanleiding om de verwachting voor een winst per aandeel van €6,50 in 2023 bij te stellen.

Aandeel DSM op ‘kopen’ en aanmelden

Het vooruitzicht dat dit bedrag via een groeiende marge en organische omzetgroei verder gaat oplopen, geeft samen met het groeiende dividendrendement aanleiding het koopadvies te handhaven. Wie het aandeel DSM al in bezit heeft, doet er goed aan om het aan te melden.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ