Updates

Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 10 jan 17:44

Johnson & Johnson | Overname en afsplitsing trekken de aandacht

0 0 Leestijd ongeveer

De cijferpublicatie van Johnson & Johnson trekt de aandacht door de aankomende afsplitsing van consumententak Kenvue en de recente aankoop van hartpompfabrikant Abiomed.

Johnson & Johnson (JNJ) maakt op dinsdag 24 januari de jaarcijfers over 2022 bekend. Door het voorspelbare karakter van de afzetmarkten en de precisie waarmee de farmaceut de verwachtingen managet, zal dat in financieel opzicht weinig verrassingen opleveren.

Drie maanden geleden werd de bandbreedte voor de verwachte omzet iets verkleind tot $97,3 à $98,3 mrd. De aangepaste operationele winst per aandeel komt uit op $10,70 à $10,75. Er zijn echter twee redenen waarom de cijferpresentatie voor beleggers waardevolle aanknopingspunten kan bieden.

Afsplitsing Kenvue

In de eerste plaats krijgen ze mogelijk meer inzicht in de planning van de beursgang van consumententak Kenvue. Begin dit jaar heeft Johnson & Johnson de aanvraag ingediend voor een beursgang, die aanvankelijk gepland stond voor half 2023. Met een omzet van circa $15 mrd en een winst van $2 mrd is deze tak $25 à $30 mrd waard.

Daarnaast trekt uiteraard  de prognose voor het lopende jaar de aandacht. Omdat de tegenwind van een sterke dollar wegvalt, kan de omzetgroei (2% in 2022) wat opschakelen. In combinatie met een kleine verbetering van de operationele marge levert dat een groei van de winst per aandeel op die in 2023 net boven de 10% uitkomt (2022 naar schatting 9%).

Op divisieniveau gaat de aandacht meer dan gebruikelijk uit naar de vooruitzichten voor medische technologie. Het concern heeft deze activiteiten versterkt met de eind vorig jaar afgeronde overname van Abiomed voor $16,6 mrd. Het groeitempo (ruim 20%) van dit bedrijf lag in de periode tot maart vorig jaar beduidend hoger dan de divisie van Johnson & Johnson.

Aandeel Johnson & Johnson op ‘kopen’

Momenteel wordt het aandeel verhandeld voor 17 maal de verwachte winst van vorig jaar. Voor het lopende jaar is dat 15,3. Hoewel die waardering weinig opwaarts potentieel heeft, vormt de onderliggende winstgroei en het oplopende dividendrendement (2,6%) een stevig fundament onder het koopadvies voor het aandeel Johnson & Johnson.

Kerncijfers 2022 2021
Omzet $97,8 mrd $93,8 mrd
Ebitda $32,5 mrd $36,6 mrd
Op. Aangepaste wpa $10,75 $9,82

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,37 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!