Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden

Actueel advies

Tip Terugblik Koen Lauwers, 29 dec 2022 16:11

Ahold Delhaize | Retailer doet het met -8% zo slecht nog niet

0 0 Leestijd ongeveer

Het getipte aandeel Ahold Delhaize sluit het jaar 8% lager af en dit is in absolute cijfers niet goed. In vergelijking met sommige sectorgenoten en de brede markt doet de retailer het zo slecht nog niet.

De geplande beursgang van Bol.com, een belangrijke argument voor de tip van het Aandeel Ahold Delhaize van een jaar geleden, werd op de lange baan geschoven. Timing is een belangrijke factor achter een succesvolle beursgang, maar door de slechte marktomstandigheden waren de waarderingen van de concurrerende webwinkels gekelderd. Operationeel gaat het niet slecht bij Bol.com, want de e-commercedochter zag de omzet en het marktaandeel toenemen.

Ahold operationeel

Op groepsniveau was 2022 een lastig jaar door de hoge kosteninflatie die de marges onder druk zette. Ahold Delhaize kon dit opvangen met een hogere omzet in combinatie met besparingen. De operationele marge klom boven het niveau van een jaar eerder uit en het management verwacht dit jaar een toename van de winst per aandeel met minstens 10% terwijl eerder op een stijging met 5% werd gerekend.

Aandeel Ahold blijft koopwaardig

Het aandeel Ahold Delhaize is met name interessant vanwege de hoge aandeelhoudersvergoedingen met een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van €1 mrd. De retailer keert ook 40 tot 50% van de onderliggende winst als dividend uit. Door de correctie is de waardering gedaald naar 11,5 keer de verwachte winst. Het koopadvies voor het aandeel Ahold blijft staan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.