Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Analisten Christian Slagter-Koster, 26 nov 2022 09:00

Halfgeleiders | Qualcomm en Nvida favoriet bij Credit Suisse

0 0 Leestijd ongeveer

Credit Suisse vindt dat halfgeleideraandelen ver genoeg zijn gedaald om op langere termijn kansen te bieden en geeft de voorkeur aan Qualcomm en Nvidia.

De aandelenkoersen van halfgeleiders zijn de afgelopen periode flink gedaald door waarschuwingen over vertragende uitgaven, een afnemende vraag naar computers en smartphones, plus het risico dat spanningen tussen de VS en China de toeleveringsketens verstoren. Credit Suisse blijft echter positief over de sector en denkt dat veel van dit slechte nieuws inmiddels in de koersen is verdisconteerd, ondanks het risico dat de economie de komende periode verder verzwakt.

Binnen de sector geeft de Zwitserse zakenbank de voorkeur aan Qualcomm. Het aandeel wordt momenteel verhandeld tegen 13,5 keer de winst die Credit Suisse voor 2023 verwacht, waarmee het chipbedrijf relatief goedkoop is in vergelijking met sectorgenoten. Daarom is Credit Suisse begonnen met het volgen van Qualcomm met een koopadvies en heeft de bank het koersdoel vastgesteld op $150.

Een andere favoriet tussen de chipaandelen van Credit Suisse is Nvidia. Dankzij een dominante positie in AI en de verwachte snelle groei van AI in datacenters heeft de producent van grafische kaarten volgens de Zwitserse zakenbank de beste groeivooruitzichten binnen de sector. Credit Suisse heeft het koersdoel voor Nvidia verhoogd met $5 naar $210 en het advies gehandhaafd op ‘kopen’.

Advies Texas Instruments omlaag

Over Texas Instruments zijn de Zwitsers minder hoopvol. De grote blootstelling van dat halfgeleiderbedrijf aan de industriële sector maakt het moeilijk om de daadwerkelijke vraag inzichtelijk te maken, omdat de aanzienlijke chiptekorten die zich het afgelopen jaar voordeden bedrijven stimuleerden om voorraden aan te leggen. Credit Suisse heeft zijn advies voor Texas Instruments verlaagd van ‘kopen’ naar ‘houden’ en hanteert een koersdoel van $205.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.