Updates

Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Dividend Menno van Hoven, 18 jul 12:34

Blik op dividend | OCI en de Aristocrats

0 0 Leestijd ongeveer

De kwartaalcijfers stromen binnen en daarmee ook nieuws omtrent het dividend van vooral veel Amerikaanse aandelen. We zetten de laatste ontwikkelingen op een rij.

OCI | Het Nederlandse kunstmestbedrijf OCI blijft zeer royaal voor aandeelhouders. Een tweede dividend van €3,55 per aandeel zal later dit jaar uitgekeerd worden. Inclusief het eerste dividend van €1,45 dat in juni werd uitgekeerd, staat de teller dit jaar dus op €5,00. Dat geeft bij de koers van €30 een dividendrendement van maar liefst 16,7%. Het is dan ook niet verrassend dat het aandeel OCI met 30% koerswinst een van de weinige grote uitblinkers in 2022 is in Amsterdam.

Eerder dit jaar liet OCI al weten een halfjaarlijks basisdividend van $200 mln te willen betalen. Aandeelhouders kunnen daarnaast variabele uitkeringen verwachten op basis van de vrije kasstroom, die in het tweede kwartaal volgens OCI een recordniveau zal bereiken. De ex-dividenddatum voor het dividend van €3,55 is nog niet bekend. Het streeft naar een betaling in oktober, mits de uitkering tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering op 19 augustus wordt goedgekeurd.

Walgreens BA  | Apothekersketen Walgreens Boots Alliance verhoogt het dividend voor het 47ste jaar op rij, naar een nieuw kwartaaldividend van $0,48 per aandeel. Dat is een verhoging van slechts 0,5% ten opzichte van het vorige kwartaaldividend van $0,4775 en daarmee de kleinste in decennia. Walgreens verhoogt uiteraard om het track record en daarmee de status van Dividend Aristocrat in stand te houden.

De beurskoers staat al jaren onder druk en kwam de afgelopen tien jaar per saldo niet van zijn plaats na een verlies van bijna 30% dit jaar. Het dividendrendement loopt steeds verder op en is nu, ook voor het eerst in decennia, door de magische grens van 5% gebroken.

Clorox | Ook mede-Aristocrat Clorox, een producent van huishoudelijke- en schoonmaakproducten, beloont beleggers dit jaar met de kleinste dividendverhoging in jaren: het kwartaaldividend van $1,18 per aandeel is 1,7% hoger. Clorox verhoogt daarmee voor het 45ste jaar op rij.

Ook dit aandeel staat onder druk op de beurs, met dit jaar 15% koersverlies op $148. Dat is ruim verwijderd van het hoogtepunt aan het begin van de coronapandemie, toen beleggers voor één aandeel bijna $240 betaalden. Het dividendrendement loopt wel steeds verder op en bedraagt nu 3,2%.

Levi Strauss | Spijkerbroekenfabrikant Levi Strauss verhoogt het dividend dit jaar met 20% naar $0,12 per kwartaal. Levi Strauss begon in 2019 met het betalen van dividend om vervolgens het jaar erna tijdens de coronapandemie het dividend weer te schrappen. Het huidige dividend ligt ondanks de verhoging nog altijd onder het niveau van $0,15 waarmee in 2019 werd gestart. Bij een koers van $17,43 is het dividendrendement 2,8%.

General Mills | Producent van ontbijtgranen en huisdiervoeding General Mills betaalt aandeelhouders dit jaar een 6% hoger kwartaaldividend van $0,54 per aandeel. Bij een koers van $75 geeft dat een rendement van 2,9%. General Mills is na jaren kwakkelen momenteel weer favoriet bij veel beleggers, want het aandeel bereikte in een negatieve markt recent een hoogste koers ooit.

Micron | Semiconductorproducent Micron Technology verhoogt het dividend met 15% naar $0.115 per kwartaal. Micron startte vorig jaar met een eerste dividend van $0,10 en doet er voor het eerst een schepje bovenop. Bij een koers van $61,53 is het dividendrendement 0,8%. Het aandeel Micron daalde dit jaar, geheel in lijn met de sector, ruim 34%.

J.M. Smucker | Producent van levensmiddelen- en huisdiervoeding J.M. Smucker verhoogt het dividend met 3% naar $1,02 per aandeel. Het is het 21ste jaar op rij van dividendgroei voor het bedrijf achter Folgers (koffie) en Jif (pindakaas). Het dividendrendement komt bij een koers van $132 op 3%.

Financials verhogen dividend
De Amerikaanse banken verhoogden recent weer massaal het dividend, volgend op de uitslag van de periodieke stress­tests. Goldman Sachs gaat 25% meer dividend uitkeren, Bank of America verhoogt met 5%, Morgan Stanley met 11% en Bank of New York Mellon doet er 9% bij. Recessiezorgen zetten dit jaar grote druk op de sector.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!