Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Grafiek van de Dag Menno van Hoven, 24 mei 2022 10:36

Grafiek van de Dag | Zoom in de spotlights na cijfers

0 0 Leestijd ongeveer

Een opvallende stijger nabeurs gisteren was Zoom. Het aandeel was één van de grootste corona-uitblinkers, is dit jaar helemaal ingestort op de beurs, maar plust nu weer 15% na meevallende cijfers over het eerste kwartaal.

Veel van de grote coronauitblinkers noteren rond hun laagste jaarkoers. Zo zijn er gigantische verliezen voor aandelen als Shopify, Bill.com, Roblox, Peloton en dus ook Zoom Video Communications, dat het met een daling van 50% in 2022 nog relatief goed doet. Verschil met de andere aandelen hierboven is dat Zoom, dat nog altijd 85% onder het recordniveau van 2020 staat, ook gewoon winst maakt.

Outlookverhoging

Gisteren kwam het videocommunicatiebedrijf met een outlookverhoging voor het lopende boekjaar 2022 dankzij een sterke vraag van grote bedrijven die steeds meer gebruik maken van een hybride werkomgeving. De zakelijke tak van Zoom zag een omzetstijging van 31% in het eerste kwartaal en vertegenwoordigt nu ruim de helft van de totale omzet.

Het Amerikaanse bedrijf verwacht dat de gemiddeld meer betalende zakelijke klanten de komende jaren goed zullen zijn voor een steeds groter deel van de totale omzet, die in het eerste kwartaal met 12% steeg naar $1,07 mrd.

Zoom zag de operationele marge oplopen naar 37,2% en verhoogde de winstverwachting voor 2022, waarin het nu rekent op een winst per aandeel van $3,70-3,77 tegen de eerdere prognose van $3,45 tot $3,51 per aandeel.

Slechts 1 verkoopadvies voor het aandeel Zoom

Met een k/w van grofweg 23 is de waardering voor Zoom niet eens zo hoog, dus de koerssprong van 15% in de nabeurshandel is logisch. Zoom heeft een beurswaarde van $27 mrd, een ijzersterke balans (schuldvrij) en een vrije kasstroom die steeds meer een bodem onder de koers gaat vormen. Analisten zijn gemiddeld genomen dan ook positief over het aandeel, met 17 koopadviezen, 17 keer ‘houden’ en slechts 1 verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.