Updates

Aandelen Nederland

SIF

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

SIF

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Analisten Christian Slagter-Koster, 24 apr 2022 09:00

SG | Zeventien favoriete duurzame beleggingen

0 0 Leestijd ongeveer

Société Générale heeft zijn lijst van favoriete aandelen gewijzigd en zet onder meer in op de Europese energietransitie.

Kingspan | Société Générale is om vier redenen positief over het bedrijf. Allereerst profiteert het isolatiebedrijf van de energietransitie. Daarnaast zou Kingspan de marges kunnen verhogen naarmate geavanceerde isolatieproducten met hogere marges een groter deel van de inkomsten gaan uitmaken. Ten derde wordt het bedrijf volgens de ramingen van de Franse zakenbank verhandeld tegen een korting van 25%. Tot slot heeft Kingspan prijszettingsvermogen getoond, wat de marges ondanks de hoge inflatie zou moeten beschermen.

CRH | Deze onderneming heeft volgens Société Générale minder te maken met energiegerelateerde kosteninflatie. Verder kan de bouwmaterialenonderneming profiteren van de infrastructuurplannen in de VS, waaraan in de komende vijf jaar $550 mrd extra wordt uitgegeven. CRH realiseerde het afgelopen boekjaar 15-20% van zijn totale omzet in dit segment.

Eiffage | Société Générale vindt ook de Franse bouwonderneming aantrekkelijk. Het heeft een zeer voorspelbare kasstroom en is goed gepositioneerd in de meer cyclisch bouwsector, mede dankzij de duurzame bedrijfsstrategie.

Linde | De gasgigant is volgens Société Générale de onbetwiste leider in industriële gassen en lijkt dankzij toonaangevende technologieën goed gepositioneerd voor de energietransitie. Het bedrijf is dan ook klaar voor een structureel sterkere groei en winstgevendheid, samen met een nog lagere winstvolatiliteit.

Enel | Het nutsbedrijf is een van de koplopers in duurzame energie en dat brengt volgens Société Générale privileges met zich mee. Knelpunten in de toeleveringsketen en kosteninflatie hebben namelijk slechts beperkt invloed op de Italiaanse energiemaatschappij. Nu Europa zich probeert te bevrijden van Russisch gas worden hernieuwbare energiebronnen gezien als de oplossing en zou dit een aanjager voor de groei van Enel moeten betekenen.

Eon | Door de Russische invasie is de markt bezorgd dat Eon de volumes zou moeten afdekken als de Russische gasstromen stilvallen. Société Générale vindt deze bezorgdheid ongegrond, aangezien Eon niet rechtstreeks Russisch gas betrekt en slechts 6% van de gecontracteerde volumes afkomstig is van Europese dochterondernemingen van het Russische Gazprom. Daarnaast wijst de Franse zakenbank erop dat Eon profiteert van de inflatie.

Zeventien favoriete duurzame beleggingen

In totaal staan er momenteel zeventien aandelen op Société Générale’s favorietenlijst SG Premium. Naast Kingspan, CRH, Eiffage, Linde, Enel en Eon zijn dat Schneider, ASML, STMicroelectronics, Capgemini, NatWest, Leonardo, UBS, Axa, Rio Tinto, BMW en Richemont. Het lijstje staat sinds begin dit jaar 4% lager, wat in lijn ligt met benchmark STOXX 200 Large.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.