Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Actueel advies

Galapagos | Ommekeer krijgt verder vorm door nieuwe ceo

0 0 Leestijd ongeveer

Paul Stoffels volgt begin april Onno van der Stolpe op als topman van Galapagos. Dat is een goede zet, want Stoffels heeft de kennis in huis voor het aanpakken van de pijplijnproblemen bij het biotechbedrijf.

Het bericht dat Paul Stoffels in april topman wordt bij Galapagos lokte donderdag 27 januari een koersstijging van 22% uit. Beleggers zijn terecht zeer enthousiast over de aanstelling van Stoffels, die tot eind vorig jaar aan het roer stond van de onderzoeks- en productpijplijn van Johnson & Johnson. In die rol heeft de Belg heel veel ervaring opgedaan met het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe middelen.

Dergelijke kennis komt nu goed van pas. Het aandeel heeft de afgelopen jaren veel koersschade opgelopen doordat het niet lukte om reumamiddel Jyseleca (ook wel bekend als Filgotinib) door het keuringsproces van de Amerikaanse FDA te loodsen. Bovendien kwam het bedrijf vorig jaar met teleurstellende onderzoeksresultaten van enkele veelbelovende medicijnen.

Overname en aanstelling

De kennis van Stoffels is ook zeer welkom bij het vinden van een goede bestemming van de kaspositie van €5,0 mrd. De nieuwe topman heeft het netwerk om geschikte overnamekandidaten op te sporen en de ervaring om ze goed binnen de organisatie in te passen. Bovendien kent hij de bedrijfscultuur. Als topman van Tibotec-Virco stond hij in 1999 aan de wieg van Galapagos, waar hij tot 2002 ook zitting had in de raad van bestuur.

Stoffels krijgt meteen de kans om zijn stempel op de onderneming te drukken via het aanstellen van een nieuwe medisch directeur als opvolger van Piet Wigerinck, die eind 2021 opstapte.

Aandeel Galapagos blijft koopwaardig

De benoeming van Stoffels is geen aanleiding om de winstverwachting aan te passen. Naar verwachting maakt het biotechbedrijf op 24 februari een verlies van circa €3,50 per aandeel bekend. De vooruitzichten voor de lange termijn veranderen echter wel degelijk. De kans dat Galapagos een geschikte overnamekandidaat vindt neemt toe. Tevens ligt er voor Stoffels ruimte om meer waarde te creëren via de eigen pijplijn.

De wissel aan de top en de enthousiaste marktreactie die daarop volgde, onderstrepen dat de ommekeer bij het biotechbedrijf vorm krijgt. Het koopadvies voor het aandeel Galapagos blijft van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!